Jonáš Bartoš
29. srpna 2013 • 19:50

Proč Bayern? Šampiony nám asi losují schválně, smáli se v Plzni

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

OHLASY NA LOS LIGY MISTRŮ | Moc si přáli Real Madrid, nakonec třetí rok po sobě vyfasovali loňského šampiona. Viktoria Plzeň se ve skupině D Ligy mistrů utká s Bayernem Mnichov, Manchesterem City a CSKA Moskva. Po Barceloně a Atlétiku Madrid je mnichovský gigant pro Plzeň dalším soupeřem, který obhajuje prvenství v soutěži. „Bude to sakra těžké,“ shodli se Stanislav Tecl a Jan Kovařík, kteří los sledovali na plzeňském stadionu.



Když oba plzeňští hráči zasedli do tiskového střediska Doosan Arény, kde losování běželo na plátně, měli podobné přání. Tecl i Kovařík si chtěli zahrát s Realem Madrid a PSG, shodně pak odmítali skupinu G, kam postupně z jednotlivých košů šli Porto, Atlético Madrid a Zenit Petrohrad.

Los v Monaku nakonec českému mistrovi přiřkl silnou trojku Bayern Mnichov, Manchester City a CSKA Moskva. „Dopadlo to dobře, myslím, že máme dobrou skupinu. Německo je pro fanoušky blízko. Doufám, že se nám povede trošku líp než soupeřům, se kterými hrál Bayern minulý rok,“ komentoval útočník Tecl souboj s posledním šampionem Ligy mistrů.

„Na Bayern se těším, Arjen Robben spolu s Robinem van Persiem patří k mým fotbalovým vzorům. Porovnat se s takovým hráčem tváří v tvář bude obrovská zkušenost. Podobné zápasy jsou za odměnu, proto jsme udělali titul. Bude to strašně zajímavé a doufám, že si zápasy užijí i fanoušci,“ dodal Jan Kovařík.

Plzeň má v pohárech „štěstí“ na ty úplně nejsilnější týmy. Při první účasti v Lize mistrů schytala tehdejšího obhájce Barcelonu s Lionelem Messim, rok poté v Evropské lize Atlétiko Madrid, do třetice se Západočeši utkají znovu s posledním šampionem Ligy mistrů, suverénem loňské sezony Bayernem Mnichov.

„Proč Bayern?“ říkal si polohlasně Stanislav Tecl, když z osudí vytáhli lísteček s písmenem skupiny D, kam už byl mnichovský celek nalosován spolu s Manchesterem City a CSKA Moskva. „Už to asi není náhoda, někdo to losuje schválně,“ usmíval se chvíli poté, když o losu mluvil s novináři.

Plzni dokonce hrozilo, že narazí na Barcelonu a AC Milán, se kterými tým Pavla Vrby hrál před dvěma lety. „Když to kluci hráli, já jsem v týmu ještě nebyl a jen koukal v televizi. Pro mě by zápasy s nimi byly nové, pro ně už asi ne,“ říkal Kovařík.

Západočeši sice půjdou do skupiny v roli outsiderů, přesto velký strach nemají. „Těšíme se, Liga mistrů je nejvíc, spoustě kluků se o tom zdá. Doufám, že mě se teď bude zdát o Bayernu a že to nebudou noční můry,“ doplnil Tecl.

Plzeňští fotbalisté Jan Kovařík (vlevo) a Stanislav Tecl během sledování losování Ligy mistrů
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud