Hynek Preisler
8. listopadu 2013 • 11:00

ZNÁMKOVÁNÍ Liberce: Pavelka zazářil nejen gólem, Hroššo uspěl

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Chelsea - West Ham 5:0. Souček s Coufalem u dalšího debaklu
SESTŘIH: Dallas - Vegas 2:1. Faksa rozhodl o postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Liberce si v Evropské lize už podruhé za sebou vyšlápli na věhlasnějšího soupeře, na hřišti FC Sevilla brali bod za remízu 1:1. Tu zařídil parádní gólovou akcí David Pavelka, který (zdaleka nejen) za to vyfasoval od redaktora Sportu Hynka Preislera osmičku. Dobrý výkon za sedmičku předvedli i brankář Lukáš Hroššo, Radoslav Kováč a Renato Kelič. Hodnotí se na stupnici 1 (nejhorší) - 10 (nejlepší).



MATCH OVERVIEW LEGACY
7. 11. • 21:05
Sevilla FC
Sevilla FC
1:1
ONLINE
7. listopadu
21:05
FC Slovan Liberec
FC Slovan Liberec
Góly

Domácí: 29. Perotti

Hosté: 71. Pavelka

Sestavy

Domácí: Varas – Coke, Cala, Fazio (C), F. Navarro – Cristóforo, Mbia, J. Reyes, Rabello (69. Rakitić), Perotti (80. Machín) – Rusescu (77. Bacca).

Hosté: Hroššo – Frýdek, Kováč (C), Kelič, Fleišman – Sackey, Rybalka (70. Coufal), Šural, Pavelka, Delarge (63. Kalitvincev) – Rabušic (90+2. Hušek).

Náhradníci

Domácí: Beto, Figueiras, Carriço, Moreno, Rakitić, Machín, Bacca

Hosté: Hauzr, Karišik, Coufal, Pimpara, Hušek, Kalitvincev, Kolár

Karty

Domácí: Cala, Cristóforo, Mbia

Hosté: Frýdek, Kováč, Sackey

Rozhodčí

S. Marciniak – P. Sokolnicki, T. Listkiewicz (všichni Polsko)

Stadion

Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, Sevilla (Španělsko)

Lukáš HROŠŠO 7

Slovenský gólman prakticky téměř rok nechytal, nebylo to však znát. V první půli lapil dvě střely, vyznamenal se především ve 24. minutě při pohotové střele Rabella, na gólový přímý kop neměl nárok.

Martin FRÝDEK 5

Překvapivě nastoupil od začátku, neboť dlouho marodil s těžkou angínou. Bylo to znát. Brzy dostal žlutou kartu a musel si dávat pozor. Ve 38. po rychlém brejku místo nahrávky volil zbrklou střelu.

Radoslav KOVÁČ 7

Ve 28. minutě před vápnem fauloval (a dostal žlutou) našlápnutého Perottiho a ten ze skvěle kopnutého přímáku získal domácím vedení. Proti Kováčem řízené obraně neměl favorit tolik šancí.

Renato KELIČ 7

Na hřišti působil nenápadně, ale vedle šéfa Kováče je nesmírně platným hráčem. Vždy na tom správném místě, útočné rejdy zastavoval čistě. Podal zodpovědný a poctivý výkon.

Jiří FLEIŠMAN 6

Má formu, několik zápasů patří k nejlepším hráčům Liberce na hřišti, včera na to ovšem nenavázal, i když si to své odmakal. Ve 42. minutě se příliš dlouho zvedal po faulu.

David Pavelka (vpravo) slaví svůj parádní gól do sítě Sevilly
David Pavelka (vpravo) slaví svůj parádní gól do sítě Sevilly

Isaac SACKEY 6

O ghanském záložníkovi ještě uslyšíte. opět však musel kouč Jaroslav Šilhavý při jeho důrazu trnout, žlutou kartu ale dostal až v závěru. Nebál se rozehrávky.

Josef ŠURAL 5

Ve 40. minutě mu chyběl jen kousek, aby byl před Varasem sám. Na konci první půle zase chyběla jeho centru přesnost. Hodně toho však naběhal.

Sergej RYBALKA 5

Ligový zápas se Znojmem se mu nepovedl, hráč na hostování z Dynama Kyjev má na mnohem víc. Ve 21. minutě šikulu zastavil Cala jen za cenu žluté karty, několikrát pak za cenu faulu.

David PAVELKA 8

Jeho důsledný presing na Španěly platil. V úvodu několikrát vybojoval míč a Liberec tak mohl poprvé zahrozit. Jeho odvážná gólová akce byla parádní.

Dzon DELARGE 4

V posledních zápasech se hledá a platilo to i včera. V úvodu několikrát ztratil balon a Andalusané se tak mohli dostat do potřebného tempa.

Michael RABUŠIC 6

„V Seville asi budeme zase hlavně běhat bez míče,“ tvrdil „Rambo“. Předpověď se mu vyplnila. Snažil se, ale na hrotu to měl těžké. Několikrát zastavil nadějnou akci ofsajd.

NEHODNOCENI

Vladislav Kalitvincev, Vladimír Coufal, Luboš Hušek neodehráli potřebný počet minut.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud