14. května 2014 • 23:34

Sevilla vyhrála Evropskou ligu! Při penaltách zářil gólman Beto(n)

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Fotbalisté Sevilly potřetí vyhráli Evropskou ligu. Španělský tým ve finále v Turíně porazil Benficu Lisabon na penalty 4:2, když i po prodloužení skončil zápas 0:0. Sevilla navázala na vítězství z let 2006 a 2007 a třetím triumfem v soutěži se dotáhla na Juventus Turín, Liverpool a Inter Milán. Benfica nenapravila loňský neúspěch s Chelsea a prohrála osmé pohárové finále za sebou. Na evropskou trofej portugalský mistr čeká od roku 1962.



MATCH OVERVIEW LEGACY
14. 5. • 20:45
Sevilla FC
Sevilla FC
1:0
ONLINE
14. května
20:45
Benfica Lisabon
Benfica Lisabon
Góly

Domácí: . Gameiro

Hosté:

Sestavy

Domácí: Beto – Coke, Pareja, Fazio, A. Moreno – J. Reyes (78. Marin, 104. Gameiro), Mbia, Rakitić (C), Carriço, Vitolo (110. Figueiras) – Bacca.

Hosté: Oblak – Pereira, Luisão (C), Garay, Siqueira (99. Cardozo) – Amorim, Gomes, Gaitán (118. Cavaleiro) – Sulejmani (24. Almeida), Lima, Rodrigo.

Náhradníci

Domácí: Varas, Navarro, Figueiras, Marin, Iborra, Trochowski, Gameiro

Hosté: Artur, Vitória, Jardel, Almeida, Djuričić, Cardozo, Cavaleiro

Karty

Domácí: Fazio, A. Moreno, Coke

Hosté: Siqueira, Almeida

Rozhodčí

Brych – Borsch, Lupp

Stadion

Juventus Stadium, Turín

Návštěva

33 120 diváků

V úvodu prvního poločasu byla aktivnější Sevilla, ale vyloženou gólovou šanci si nevypracovala. Až těsně před pauzou na stadionu Juventusu zahrozila Benfica. Pereira však z bezprostřední blízkosti trefil brankáře Beta, který vzápětí zneškodnil i tvrdou Rodrigovu střelu.

Tři minuty po změně stran se portugalský šampion dostal do dalších slibných šancí. Sevillu dvakrát zachránil obránce Pareja, když v krátkém časovém sledu před brankovou čárou zablokoval pokusy Limy a Rodriga. Přesnější koncovku postrádalo také andaluské mužstvo. Se dvěma Reyesovými střelami si bez větších problémů poradil gólman Oblak.

VIDEO: Celý penaltový rozstřel

Jeho protějšek Beto měl šest minut před koncem mnohem víc práce s dalekonosnou Limovou ránou, kterou vytáhl nad břevno. Benfica neskórovala ani ze závěrečného tlaku.

V prodloužení měla blíže k vítěznému gólu Sevilla. Ve 101. minutě z pravé strany unikal Bacca, ale nakonec vystřelil těsně vedle. Střídající Gameiro pak v druhé patnáctiminutovce trefil jen boční síť.

Kapitán Sevilly Iva Rakitič se těší z poháru pro vítěze Evropské ligy
Kapitán Sevilly Iva Rakitič se těší z poháru pro vítěze Evropské ligy

V penaltovém rozstřelu selhali dva hráči lisabonského mužstva Cardozo s Rodrigem, jejichž nepovedené pokusy vychytal brankář Beto. Naopak fotbalisté Sevilly proměnili všechny úvodní čtyři pokutové kopy.

Benfika nenavázala na nedávné triumfy v portugalské lize a Ligovém poháru a španělského soupeře nedokázala porazit popatnácté za sebou.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud