Jonáš Bartoš
7. listopadu 2014 • 00:04

Lafatu nezastavíte! Faulovali ho, kapitán Sparty dal i tak gól

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Potřebujete dostat míč do sítě? Najděte Davida Lafatu! Letenský kapitán byl opět tou postavou, která zavelela k úspěchu. Spartu dostal proti Slovanu důležitým gólem do vedení, Lafatu slovenští obránci nezastavili ani s pomocí faulu. V závěru přidal ještě jednu trefu, celkem včetně předkol nastřílel v evropských pohárech 13 gólů.



První půlhodinu se Lavičkův výběr rozehříval. Ve 29. minutě ale Vácha nepovedenou střelou neúmyslně našel Lafatu, který si už věděl rady. Obránce Slovanu Kolčák sparťanského kapitána držel za dres, pravděpodobně by se pískal pokutový kop. Jenže ani nedovoleným způsobem Lafatu nezastavil. Letenský kanonýr bez dlouhého váhání napálil míč přesně k tyči a otevřel skóre utkání.

SPARTA SE PŘIBLÍŽILA POSTUPU ZE SKUPINY
Video se připravuje ...

„Lukáš Vácha to měl na střelu, terén nebyl jednoduchý. Trochu jsem počítal, že by to mohl takto blbě trefit, šlo mi to přímo do nohy, hned jsem si to zpracoval,“ ohlédl se za zlomovým momentem hrdina utkání. „Obránce mě držel, ale nesnažil jsem se spadnout. Byl jsem docela dost před ním, tahal mě, ale byl jsem stabilní. Chtěl jsem to zkusit zakončit,“ dodal.

Šlo o klíčový moment zápasu. Tři minuty poté zvýšil na 2:0 Krejčí, dál už bylo jasné, kdo bude pánem utkání. Mužstvo v rudých dresech jasně dominovalo a vychutnávalo si páté domácí vítězství v evropských pohárech v této sezoně, Lafata navíc pečetil skóre utkání na 4:0.

VIDEO | Lafata skóroval i přes faul obránce Slovanu

„Myslím, že první gól to zlomil. Do té doby jsme sice drželi balon, měli převahu, ale těžko jsme se tam dostávali. V takovýchto zápasech, kdy je soupeř zalezlý, je to vždy o prvním gólu. Oni to pak museli otevřít, pak jsme dali rychle druhý. Myslím, že to pro nás bylo jedině dobře,“ hledal sparťanský lídr důvody jednoznačné výhry.

Sparťanský kanonýr byl v zápase při chuti. Dral se do zakončení, neúnavně bojoval, napadal slovenskou obranu. Vracel se do vlastního vápna na rohové kopy, pral se o každý míč. Opět předvedl, že pro Spartu je absolutně nepostradatelný.

„Jsem rád pokaždé, když David zúročí práci týmu a dá gól. Jsme rádi, že ho máme, je to důležitý střelec i správný kapitán a lídr mužstva. Jeho přístup i k tréninku je příkladem pro ostatní hráče. Patří do absolutní špičky útočníků, které jsem měl možnost trénovat. Schopnostmi i charakterem jako člověk,“ vysekl mu poklonu domácí trenér Vítězslav Lavička.

Lafata si na evropské scéně udržuje famózní bilanci. V deseti odehraných zápasech nasázel už 13 gólů. „Lafata, Dáááávid Lafataaa,“ ozývalo se z tribun v rytmu známé písničky z letenského publika, když miláček publika odcházel v závěru střídat.

SPARTA - SLOVAN: VÝTRŽNOSTI SE NEOPAKOVALY
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud