Karel Häring
27. srpna 2015 • 12:13

Plzeň chce vstřelit gól. Venku se jí to pravidelně daří už čtyři roky

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z NOVÉHO SADU | Vezou si velmi dobrý, tříbrankový náskok. Ale zároveň počítají s tím, že to domácí Vojvodina v odvetě play off Evropské ligy ještě nezabalila a zkusí v úvodu duel zdramatizovat. Proto hráči Viktorie Plzeň chtějí vstřelit gól, který by domácí postavil před krajně složitou situaci: nastřílet pět branek.



„Plzeň je stavěná na útočný fotbal, proto budeme na mužstvo působit tak, abychom se snažili hrát náš fotbal. Několikrát už bylo řečeno, že chceme vstřelit branku. Pokud se to podaří, věřím, že to zvládneme,“ vyprávěl trenér Karel Krejčí ve skromných útrobách stadionu Vojvodiny.

Vedle něj předtím za stolem seděl David Limberský, kapitán týmu, který patří k těm, jenž pamatují i první pohárové zkušenosti z léta 2010, kdy Viktoria zkoušela překvapit Besiktas. Po domácí remíze 1:1 (na Letné), prohrála v Istanbulu 0:3.

To bylo zároveň naposledy, kdy západočeský klub neskóroval v rámci předkol na hřišti soupeře. V následujících jedenácti duelech to minimálně jednou dokázal. A Limberský doufá v prodloužení série. „Věřím, že máme kvalitní, ofenzivní tým, který je tady schopen skórovat,“ prohlásil.

„Víme, jaký výsledek jsme uhráli doma. Nepřijeli jsme nic bránit, naopak bychom chtěli vstřelit gól, který by dodal klid,“ uvedl před večerním tréninkem.

Na tiskové konferenci dostal Limberský otázku, jestli budou trénovat i pokutové kopy. „Ne,“ odpověděl stroze. Pak svou reakci rozšířil o doplněk, že Viktoria má dobré exekutory a nepotřebuje je každý den pilovat.

Ligové statistiky by s ním asi nesouhlasily, nicméně pokud kapitán a jeho tým dokáže prodloužit svou gólovou sérii, na penalty nedojde. A Plzeň si na 99 procent zajistí postup do skupiny Evropské ligy.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud