28. srpna 2015 • 16:20

Plzeň zjistila soupeře v letadle. Zajímavá skupina, řekl Limberský

Autor: jon, iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Počtvrté v pěti letech jdou fotbalisté Plzně do základní skupiny evropských pohárů. Los Evropské ligy přiřkl českému mistrovi relativně hratelnou skupinu s Villarrealem, Rapidem Vídeň a Dinamem Minsk. "Máme reálnou šanci na postup," líbilo se Davidovi Limberskému, když se kompletní čtveřici dozvěděl po dosednutí letadla v Praze.



Plzeň dostala z prvního koše Villareal, dopadnout ale mohla daleko hůř. "Sice nemá takové jméno jako Liverpool nebo Tottenham, ale Villareal bych nepodceňoval. Určitě budou hodně nepříjemní, silní na balonu," upozornil útočník Michal Ďuriš. "Kvalitu mají, když hrají ve španělské lize v horních příčkách tabulky, určitě se na ten zápas těším," dodal.

A jaké má Plzeň postupové ambice? "Los je zajímavý, ta skupina může být vyrovnaná. Asi všichni mají šanci, jsem rádi, že ta reálná šance je i pro nás," těšilo kapitána Limberského . "Villareal je technický španělský tým, papírově nejsilnější. Ale v téhle skupině máme své šance, uděláme pro postup maximum," slíbil.

Západočeši se během losování základních skupin Evropské ligy zrovna vraceli ze Srbska, kde zvládli úspěšnou odvetu s Vojvodinou. Další soupeře jim tedy prozradil kapitán letadla. "Hlásil nám, že jsme dostali Villarreal. Tak jsme se smáli, že ve dvou bychom mohli postoupit," culil se Limberský. "Ty další dva týmy nám nehlásil. Ty jsme zjistili, až když jsme dosedli."

Los rozebral i trenér Karel Krejčí. "Španělský fotbal je někde jinde, největší favorit asi Villareal," souhlasil plzenský kouč. "Ale rakouský fotbal šel také hodně nahoru. Rapid vyřadil Ajax v překole Ligy mistrů, je na vzestupu. Dinamo Minsk je také soupeř, se kterým se určitě o postup také budeme prát."

Hlavní úkol, hrát poháry během podzimu, Plzeňští splnili. "Jsem hlavně rád, že jsme tu skupinu uhráli. Strašila mě cesta na východ, ale dostali jsme atraktivní soupeře. Takže jsem s losem spokojený a věřím, že se budeme do posledního zápasu prát o postup," dodal Krejčí.

Na stadionu v Minsku Plzeň při své první účasti v základní skupině Ligy mistrů porazila Borisov. Dinamo ovšem zřejmě bude hrát jinde. "Co máme informace, tak by se mělo hrát v Borisově. Takže s Borisovem jsme hráli v Minsku a teď se to asi otočí. Byl bych rád, kdyby to dopadlo stejně jako zápas s Borisovem," uvedl Krejčí.

Plzeňský Krejčí favorizuje Villarreal: Španělský fotbal je jinde
Video se připravuje ...

Limberský: Že jsme dostali Villarreal, nám oznámil pilot
Video se připravuje ...

Soupeři budou hodně nepříjemní, řekl Ďuriš po losu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud