21. října 2015 • 16:59

Výhoda pro oba: Schalke chybí Huntelaar, Sparta je bez Ščasného

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Spartu povedou do čtvrtečního utkání Evropské ligy jen asistenti. Hlavní kouč Zdeněk Ščasný na lavičku nesmí kvůli trestu za kritiku rozhodčích a zápas bude sledovat v Gelsenkirchenu z tribuny. Trenér německého týmu André Breitenreiter to považuje za výhodu. Sám totiž podobnou situaci několikrát zažil. On však nemůže využít služeb útočníka Klaase-Jana Huntelaara, což je obrovská ztráta.



"Většinou ale jenom v nižších soutěžích, protože tam na rozdíl od velkých stadionů rozhodčí moc dobře slyší, co kdo říká na lavičce," uvedl na dnešní tiskové konferenci. "Naposledy jsem byl na tribunu vykázán, když jsem vedl Paderborn. Tehdy jsme hráli proti Fürthu o postup a na tribunu jsme museli já i tři moji asistenti. Ale bylo to nespravedlivé, chyba rozhodčího," dodal.

Dvaačtyřicetiletý Breitenreiter je přesvědčen, že absence Ščasného, jenž dostal za kritiku sudích po remíze s Tripolisem dvouzápasový distanc, se během utkání projeví. "Určitě, trenér musí být v kontaktu s hráči," prohlásil. Jako důkaz podle něj může posloužit poslední ligový duel, ve kterém Schalke v sobotu porazilo Herthu Berlín až díky gólu v nastavení.

"Dostali jsme gól těsně před koncem, a protože jsem byl na lavičce, tak jsme mohli spolu s realizačním týmem něco změnit. Přeskupili jsme obranu, vystřídali jsme... V tomhle směru může hlavní trenér rozhodnout. Není to sice nijak závratně velká výhoda, ale trochu ano," dodal.

Schalke díky výhře udrželo třetí bundesligovou příčku a formu má i v Evropské lize, kde vyhrálo oba dosavadní zápasy se skóre 7:0. Tentokrát se však bude muset obejít bez útočníka Klaase-Jana Huntelaara. "Má potíže s kyčlemi a bokem, ale není to nic vážného. O víkendu už byl na lavičce, ale nakonec nebyl důvod, aby nastoupil. Teď ale hrát nebude," prohlásil Breitenreiter.

Huntelaar dal stejně jako jeho spoluhráč Franco di Santo tři góly a zejména díky nim má Schalke spolu s Neapolí nejlepší útok v Evropské lize. "Jsme favorité, chceme vyhrát, ale víme, že Sparta vede českou ligu a má hodně mezinárodních zkušeností. Nebezpečná je hlavně její levá strana, kde je vynikající Frýdek a také velmi rychlý Krejčí," uvedl.

Zdeněk Ščasný se svými asistenty při tréninku Sparty na stadionu Schalke 04.
Zdeněk Ščasný se svými asistenty při tréninku Sparty na stadionu Schalke 04.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud