Jonáš Bartoš
11. prosince 2015 • 13:05

V Plzni dostává šanci mládí. Odnese to v zimě kapitán Procházka?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Závěr podzimu to v Plzni jasně prokázal. Západočeský klub chce víc a víc sázet na mladší fotbalisty, kteří by měli táhnout mužstvo v následujících letech. Změnila se téměř kompletní obrana, vyjma Davida Limberského nastupovala perspektivní trojice Hejda, Baránek, Matějů. „Potřebují konfrontaci s evropským fotbalem,“ prohlásil po remíze 3:3 v závěrečném zápase skupiny Evropské ligy s Villarrealem trenér Karel Krejčí. Mluví se i o tom, že z týmu v zimě odejde odsunutý kapitán Václav Procházka. 



Václav Procházka, František Rajtoral . Muži, kteří v Plzni v minulých sezonách kopali Ligu mistrů, v závěru podzimu usedli na lavičku. Místo nich se na hřiště dere nová generace fotbalistů, kterou si v Plzni připravují do budoucích let.

„Zápasy v evropských pohárech jsou pro mužstvo obrovské zkušenosti, především pro mladší hráče. Potřebují konfrontaci s evropským fotbalem. Hlavně naše mladá obrana narazila na obrovskou kvalitu. Věřím, že nabrané zkušenosti hráči prodají v jarních zápasech v Synot lize,“ uvedl trenér Karel Krejčí po remíze 3:3 s Villarrealem.

„Někdy jsme hráli hodně na riziko, ale kluci v obraně to odpracovali slušně. Takové zápasy oni potřebují. Pro Aleše (Matějů) i pro Honzu (Baránka) je to strašně moc zkušeností, někde je posbírat musí. Narazili na top hráče, poprali se s tím slušně,“ chválil své defenzivní hráče plzeňský kouč, byť domácí tým v utkání třikrát inkasoval.

V Plzni roste tlak na dlouholeté opory. Do přípravy se vrací Radim Řezník , zvyší se konkurence pro Františka Rajtorala na pravém beku. Hostování v Olomouci vypršelo Romanovi Hubníkovi, tím přibude jeden kvalitní stoper.

„Tlak cítím pořád. Vedení od nás očekává, že když se dařilo pět let, bude se dařit šestý, sedmý, osmý rok. Myslím, že je to čím dál těžší. To ale asi není otázka na mě, já jsem tady od toho, abych hrál fotbal. Vedení si musí vyhodnotit, s kým to chce hrát,“ pokrčil rameny současný  Daniel Kolář . „Když hrají jiní kluci, tak i ti, co byli zvyklí nastupovat, svoji kvalitu pořád mají, prokázali ji mockrát. Vůbec bych je neodepisoval, tým má pořád budoucnost a vnitřní síla tady určitě je,“ zdůraznil plzeňský záložník.

Plzeň - Sparta: Procházka srazil Matějovského a dostal červenou
Video se připravuje ...

V Plzni nemá jisté místo vůbec nikdo

Složitý boj o sestavu čeká na jaře Václava Procházku. Pokud teda v týmu vůbec zůstane. Západočeský kapitán a reprezentant má za sebou náročný podzim, kvůli četným přehmatům postupně vypadl ze základní sestavy. V průběhu podzimu se před něj dostala dvojice mladých stoperů Lukáš Hejda, Jan Baránek.

Procházka se jako střídající hráč ke vší smůle přimotal i k brance, kterou ve čtvrtek Villarreal srovnal v závěru nastavení na 3:3. V souvislosti s návratem Romana Hubníka sílí spekulace o tom, že jedna z osobností kabiny plzeňský tým v zimě opustí.

„Takový je fotbalový život. Nikdo se nemůže spoléhat na to, že v jednom klubu bude dvacet let. To se nestává, přestupy se dějí. Ale myslím, že Venca zatím nikam nejde,“ odpověděl Kolář. Trenér Karel Krejčí už se k dotazu na Procházkovu budoucnost nedostal, po utkání s Villarrealem mohly směřovat otázky pouze na závěrečný duel Evropské ligy.

Generální manažer klubu Adolf Šádek v rozhovoru před utkáním naznačil, že nikdo nemá místo jisté. Viktoria si na lednové zahájení přípravy stahuje všechny hráče z hostování a pak se rozhodne, kdo v kádru zůstane.

Jistý si svou pozicí nemůže být vůbec nikdo, špatné výsledky v pohárové Evropě vedení značně znepokojilo. Byť se v zimě neplánují žádné razantní změny, někdo z tradičních opor kádr opustit může.

Bude to Václav Procházka?

Daniel Kolář: Ukázali jsme, že můžeme hrát se špičkovým evropským týmem Daniel Kolář: Ukázali jsme, že můžeme hrát se špičkovým evropským týmemFoto isport tv

Procházka vyloučením naštval trenéra. Takhle fauloval sám Krejčí
Video se připravuje ...

Procházka: S červenou jsem nepočítal, byla to chyba
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud