Jakub Konečný
24. února 2016 • 12:30

Sparťan Krejčí opět září. Změnil agenta a vyhlíží EURO i přestup

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na podzim to byl jen stín velkého hráče, který dávno předtím patřil mezi zajímavé zboží na přestupovém trhu. Trápil se, vypadl ze základní sestavy reprezentace. Do jara však Ladislav Krejčí vstoupil opět ve velkém stylu, v každém z dosavadních zápasů letenského klubu patřil mezi nejlepší na hřišti. A Sparta na něj bude spoléhat i ve čtvrteční odvetě Evropské ligy na hřišti Krasnodaru (19.00, ČT sport).



Ta změna prostě uhodí do očí. Zatímco loňský rok končil Ladislav Krejčí v křeči a útlumu, z kterého se mu dařilo vymanit jen ve výjimečných případech, letos válí jak z partesu.

„Ten progres je v Láďově případě viditelný,“ souhlasí trenér David Holoubek, který vedl Krejčího v dorostu. „Ve všech dosavadních jarních zápasech bylo znát, že se potkal s formou,“ dodává kouč sparťanské devatenáctky.

Hráč s peroxidovou patkou už zase kmitá po levé lajně a vyšívá kličky a centry, kterými vnáší zkázu do soupeřových plánů. Ve Zlíně i doma proti Krasnodaru a Mladé Boleslavi předvedl výkony jako ze svých nejlepších časů. A Sparta věří, že v tom bude pokračovat i ve čtvrtek v Krasnodaru, kde bude český tým v odvetě hájit vítězství 1:0 z prvního zápasu.

Krejčí se ve Spartě zvedá. Podívejte se, jakou má formu
Video se připravuje ...

Co stojí za proměnou hubeného leváka? Zdá se, že ho z letargie probral především příchod Josefa Šurala , kterého Sparta přivedla během zimy s velkou pompou z Liberce. Šural vytlačil Krejčího v závěru kvalifikace ze základní sestavy národního týmu a se stejným úmyslem dorazil i na Letnou.

Oba sokové se shodou okolností nejprve utkali o číslo, oblíbenou dvacet trojku podle očekávání uhájil Krejčí, zatímco Šural má nyní na zádech 32. A úspěšný je starousedlík zatím i na hřišti – i proto, že Šural za Spartu hrát Evropskou ligu nemůže. „Konkurence je prospěšná, to platí ve všech profesích,“ říká Holoubek. „Když na sebe člověk cítí tlak, přepne do vyšších otáček. Je to dobré pro Láďu i pro celý český fotbal.“

Ve Zlíně sice začal Krejčí jako náhradník, ale po příchodu na trávník hru Sparty významně rozhýbal a byl jedním ze strůjců jejího vítězného obratu. Proti Krasnodaru tak nastoupil už od první minuty v rozestavení 3 – 5 – 2 na pozici levého halvbeka – a rovněž tuto náročnou úlohu zvládl.

Sparta - Mladá Boleslav: Krejčího slalom a zblokovaná rána
Video se připravuje ...

„Hrál to jen v přípravě, i proto šlo o jediné místo, o kterém jsem přemýšlel. Pro Láďu to není typický post. Bál jsem se, abych mu tím neublížil. Abych tu formu, kterou v posledních zápasech měl, nesrazil,“ přiznal trenér Zdeněk Ščasný. „Ale zahrál výborně. I jeho reakce před zápasem byla vynikající. Nepřipouštěl si, že by to nemohl hrát,“ pochvaloval si přístup hráče, jehož hlavním cílem vedle nominace na EURO 2016 nadále zůstává přestup do zahraničí. Touží po něm tak silně, že kvůli tomu nedávno dokonce změnil agenta – místo Martina Říhy (MLM Sport Management) ho nyní zastupuje Viktor Kolář ze Sport Investu.

„Abych řekl pravdu, myslel jsem si, že touto dobou bude Láďa o kousek dál, že bude nastupovat v kvalitnější zahraniční soutěži. Ale uznávám, že měl handicap ve své postavě,“ poukazuje na Krejčího subtilní figuru bývalý trenér Sparty Martin Hašek .

„Teď především potřebuje, aby svou výkonnost potvrzoval i v dalších zápasech, tři povedené zatím nic neznamenají. Se Spartou to má proti Krasnodaru rozehrané dobře, mohou reálně uvažovat o postupu,“ dodává kouč, který v zimní přestávce nahradil ve druholigové Vlašimi Vlastimila Petrželu.

Krejčí: Proti Chelsea jsem byl nervózní, teď to máme dobře rozehrané
Video se připravuje ...

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Všechny zprávy pro fanoušky Sparty Všechny zprávy pro fanoušky SpartyFoto spo

Ladislav Krejčí a Costa slaví branku do sítě Boleslavi
Ladislav Krejčí a Costa slaví branku do sítě Boleslavi

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud