13. července 2016 • 18:40

Slavia jde do pohárů. Někdo kvalitní asi bude na lavičce, řekl Uhrin

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slavie se ve čtvrtek úvodním utkáním 2. předkola Evropské ligy v Tallinnu po téměř sedmi letech vrátí do pohárů a trenér Dušan Uhrin mladší připustil, že na méně zkušených hráčích je s blížícím se výkopem vidět určitá nervozita. Věří však, že jeho svěřenci ji ze sebe shodí a proti Levadii navážou na výkony ze závěru minulé ligové sezony.



"Sleduju, že tam určitá nervozita je. Ta už byla při generálce ve Splitu, kterou jsme nezvládli. Výsledek 0:1 venku není tak hrozný, ale na hráčích bylo vidět, že to mužstvo je zdravě nervózní," řekl Uhrin na tiskové konferenci v Tallinnu.

"Byla tam ale vidět i odhodlanost něco ukázat. Věřím, že to ti mladí hráči zvládnou, mají zkušenosti z reprezentací a jsou zvyklí na mezinárodní utkání," doplnil osmačtyřicetiletý trenér.

Červenobílí se představí v pohárech poprvé od prosince 2009. "Samozřejmě je to pro nás výzva, protože hrajeme poháry po dlouhé době. Je tady mladé mužstvo, zkušenosti nám chybí, ale věřím, že navážeme na výsledky, kterými jsme končili ligu," připomněl Uhrin sérii tří výher včetně drtivého vítězství 5:0 nad mistrovskou Plzní. "Očekávání je veliké. Snažili jsme se dát mužstvo dohromady, abychom vytvořili dobrý tým. A doufám, že se to ukáže na hřišti," dodal.

Zatím ještě není definitivně rozhodnutý o sestavě. "Dnešní trénink mi ještě něco napoví. Sestavu dělám vždy dopoledne před zápasem. Někdo kvalitní možná zůstane na lavičce, ale pevně věřím, že postavíme ty, co budou mít nejlepší formu," řekl Uhrin. "Oproti generálce pravděpodobně budou dvě změny. Jedna z nich je (zraněný) Ščuk," naznačil Uhrin.

Sparta před dvěma lety postoupila v 2. předkole Ligy mistrů přes Levadii po výsledcích 7:0 doma a 1:1 venku. "Myslím, že je to teď trošičku jiné mužstvo. Mají dobrá křídla, ale my se budeme soustředit sami na sebe. Chceme postoupit a je mi úplně jedno jak," dodal Uhrin.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje Slavii? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud