18. července 2016 • 04:56

Ředitel Slavie o ataku fanoušků v Talinnu: Nehodláme to tolerovat

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Cestovali 1500 kilometrů vzdáleného Tallinnu, aby podpořili milovaný klub při návratu do evropských pohárů. Po závěrečném hvizdu je však ovládl vztek. Slavia prohrála s Levadií 1:3. Červenobílému kotli ruply nervy a s hráči si to nejen slovně vyříkali. „Bylo to absolutně přes čáru a nehodláme to tolerovat. Nikdo nemá právo kohokoli napadat,“ reagoval na klubových stránkách na incident z Tallinnu generální ředitel Martin Krob.



K bezprostřední konfrontaci se těsně po utkání vyjádřil i záložník „sešívaných“ Jaromír Zmrhal. „Začali řvát a vyběhli proti nám. Pak se uklidnili a vyříkali jsme si to,“ popisoval 22letý fotbalista, co se na stadionu v Tallinnu dělo. „Už jsem to párkrát zažil, když se hrálo o záchranu,“ přiznal.

Vedení vršovického klubu ale s takovým chováním fanoušků zásadně nesouhlasí a ostře se proti němu vymezuje. „Chyběl zde jakýkoli respekt ke klubu a jeho hráčům a pro nás všechny, kteří s fanoušky velmi často komunikujeme a spolupracujeme, se jedná o obrovské zklamání,“ zkritizoval výbuch některých jedinců generální ředitel Martin Krob.

Smutní slávisté vydýchávali obrovské zklamání. V předkole Evropské ligy prohráli na hřišti Levadie Tallinn 1:3
Smutní slávisté vydýchávali obrovské zklamání. V předkole Evropské ligy prohráli na hřišti Levadie Tallinn 1:3

„Slyším nyní kolem omluvy typu „Fanoušci byli z porážky frustrovaní´. Frustraci chápu, ale ta nic neomlouvá,“ stojí dále v prohlášení na oficiálním klubovém webu. „Nevšiml jsem si, že by něco podobného předváděli příznivci českého národního týmu třeba po utkání s Tureckem na Euru, kde navíc porážka znamenala okamžité vyřazení,“ uvádí Krob.

Šanci na nápravu budou mít slávističtí fanoušci už ve čtvrtek, kdy je v plánu domácí odveta, ve které půjde „sešívaným“ o tolik toužený postup do 3. předkola Evropské ligy.

 „Věřím, že slávističtí fanoušci jsou dostatečně inteligentní a uvědomí si, že nikdo nemá právo kohokoli napadat. Kdo si myslí, že jej má, ten se opravdu zásadně plete,“ dodal Krob na závěr.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud