14. září 2016 • 04:30

Zápas se Spartou táhne. Southampton musí umlčet Lafatu, píší v Anglii

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už dnes si zahraje poprvé v Lize mistrů Leicester, v Anglii se ale nezapomíná ani na Evropskou ligu. A z českého pohledu je to velmi zajímavé. Média v Southamptonu si totiž logicky všímají zápasu anglického klubu se Spartou, o který je mezi lidmi poměrně velký zájem. Za největší hrozbu letenských označil deník Daily Echo útočníka Davida Lafatu.



Pro některé anglické velkokluby je Evropská liga tradičně na druhé koleji, pro Southampton, který v základní skupině evropských pohár dlouho chyběl, jde ale o velkou prestiž. Proto se připravuje na duel se Spartou poctivě.

„Zápas se Spartou pro nás přichází v ideální čas, chceme po smolném utkání na Arsenalu vyhrát,“ nenechal nikoho na pochybách trenér „Saints“ Claude Puel.

Deník Daily Echo podrobil Spartu analýze. „Southampton musí umlčet Davida Lafatu. Útočník Sparty byl pětkrát z posledních šesti ročníků nejlepším střelcem české ligy. Možná je na konci kariéry, ale pořád je velkou hrozbou,“ píše.

Mareček: Zkušenosti Tomáše Rosického nám mohou pomoci
Video se připravuje ...

Noviny nezapomněly zmínit další Lafatův milník. „Pěti góly v jednom zápase Ligy mistrů (předkolo proti Tallinnu) vyrovnal rekord Lionela Messi a Gerda Müllera. Rovněž dal góly Borussii Dortmund či Schalke,“ tvrdí.

V Anglii rovněž nemohli opomenout Tomáše Rosického, jehož návrat do Sparty se řešil napříč fotbalovým světem. Britský deník nicméně správně vypozoroval, že zkušený český fotbalista do utkání nezasáhne. Rosický totiž musí ještě dohnat fyzickou kondici.

Lístků už moc nezbývá

Tomu, že v Southamptonu berou zápas vážně, svědčí i prodej lístků. Těch už totiž příliš nezbývá, na většině tribun jsou již k dispozici pouze jednotlivé vstupenky, sehnat dvě místa vedle sebe není úplně snadné. Výjimkou jsou pouze rohy stadionu.

Zajímavé jsou také ceny vstupenek, které Southampton nastavil. Ať už půjdete na hlavní tribunu nebo za branku, zaplatíte stejně. Cena je 20 liber (640 korun), což je přibližně o polovinu méně než na běžný duel Premier League.

I proto už jsou ty nejlepší sektory prakticky vyprodané a dá se očekávat, že nakonec zmizí i ostatní vstupenky. Na první zápas základní skupiny K mezi Southamptonem a Spartou by tak mohlo být vyprodáno.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud