Jan Vacek
15. září 2016 • 11:15

Na favorita s tajným trumfem. Plzeň chce na AS Řím vyrukovat s Poznarem

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Může to být premiéra v základní sestavě jako řemen. V úvodním duelu skupiny Evropské ligy, navíc proti slavnému klubu AS Řím. Podle informací deníku Sport dnes Viktoria Plzeň vyrukuje na italského soupeře (ONLINE od 19:00 na iSport.cz) s novou zbraní: útočníkem Tomášem Poznarem. Vytáhlý střelec by měl českému mistrovi pomoci především schopností podržet balon v horní polovině hřiště.



Jeho přestup ze Zlína na západ Čech se táhl. V jednu chvíli to dokonce vypadalo, že z něj sejde a Tomáš Poznar zamíří do Liberce. Plzeň si však vysněnou posilu utéct nenechala. V závěru srpna se přestup dotáhl, v posledním ligovém kole si důrazný útočník odbyl v novém klubu premiéru. A dnes by mohl jít do utkání od první minuty. „Sestavu si nechám pro sebe,“ usmál se na tiskové konferenci trenér Viktorie Roman Pivarník.

Podle informací deníku Sport však v konfrontaci s AS Řím vsadí právě na Poznara. Důvod je zřejmý. V sobotním utkání v Liberci měla Plzeň velké problémy s udržením balonu vepředu, nedařilo se to zejména Marku Bakošovi. Poznar by měl Viktorii v tomto ohledu výrazně pomoci. V soubojích s obránci dokáže těžit ze svých fyzických parametrů, navíc je typem hráče, který naběhá obrovské penzum kilometrů.

To je důležité pro aktivní napadání, které Pivarník po svých hráčích vyžaduje. A neuhne ani v souboji s evropským gigantem. „Chceme se držet toho, co jsme nastavili. Samotné utkání pak ukáže, jak jednotlivé prvky dokážeme proti tak kvalitnímu soupeři aplikovat,“ prohodil plzeňský kouč, jenž má před sebou suverénně nejtěžší duel na lavičce Viktorie.

Na Poznara se valí chvála

Poznarovi výrazně přišla vhod reprezentační přestávka v úvodu září, kdy se mohl plně adaptovat v novém prostředí a detailně se poznat s drtivou většinou hráčů. Na tréninku se jeví výborně, chvála se na něj hrne ze všech stran. Podle všeho je na italský test připravený. „On i další noví hráči Martin Zeman a Ergys Kace si rychle zvykají. Prokazují vysokou kvalitu, teď to ještě musí potvrdit v zápase,“ řekl Pivarník.

Zkušený kouč má naopak starosti ve středu pole. Svalové zranění totiž nepustí do hry ve výborné formě hrajícího Jakuba Hromadu, kterého v záložní řadě nejspíš nahradí albánský reprezentant Ergys Kace. K dalším změnám v sestavě nemá Pivarník důvod. Plzeň tak znovu vsadí na rozestavení 4 – 4 – 2 s Milanem Petrželou a Janem Kopicem na křídlech.

V duelu proti AS Řím bude mimo jiné usilovat o ukončení rok dlouhé série bez výhry na evropské půdě. Naposledy Viktoria udolala loni v září doma Dynamo Minsk, od té doby v devíti případech v řadě na tři body nedosáhla. „Ani jsem nevěděl, že ta série je tak dlouhá. Každý zápas je jiný, já věřím, že v domácím prostředí budeme hrát nátlakový fotbal a uspějeme,“ zdůraznil útočník Michal Ďuriš.

Výzva je to pro Plzeň mamutí. AS sice propadlo s Portem v play off Ligy mistrů, v italské lize však má po třech kolech na kontě sedm bodů a především nastřílelo devět branek. „I když je pro nás Evropská liga druhotnou soutěží, chceme v ní být úspěšní a vyhrávat. To platí samozřejmě i o zápase s Plzní,“ vyhlásil kouč italského celku Luciano Spalletti.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje v Plzni? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

CELÝ SESTŘIH: Liberec - Plzeň 1:2. Obhájce ukopal těsnou výhru
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud