27. července 2017 • 05:00

Sestava Sparty na Bělehrad? Lafata by měl tvořit, do základu míří Mandjeck

Autor: jav, dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE PŘENOS 20:30 | Vytoužený muž pro sparťanskou rozehrávku? Na toho si budou muset fanoušci ještě počkat. Do čtvrtečního zápasu 3. předkola Evropské ligy na půdě Crvene Zvezdy Bělehrad by měl podle informací iSport.cz trenér Andrea Stramaccioni vsadit opět na Davida Lafatu. I přesto, že v této roli v generálce proti Vitesse Arnhem nepřesvědčil. Zároveň se do sestavy zřejmě podívá další z letních zahraničních posil. Střed pole by měl za Lafatou čistit Georges Mandjeck.



V současné chvíli se jedná o největší kámen úrazu. Sparťanská rozehrávka postrádá muže, který by jí dal řád a nebál se v zápase vyprodukovat kreativní myšlenku. V generálce proti Vitesse Arnhem Andrea Stramaccioni zkoušel na této pozici Davida Lafatu , ale zkušený matador se vůbec nechytal. Jeho místo je zkrátka v pokutovém území.

I když se při absenci Tomáše Rosického a Néstora Albiacha zdá, že Letenští nemají na výběr a na pozici „desítky“ jim zbývá pouze Lafata, není to úplně pravda. Například Martin Frýdek tento post zastával během vlády Zdeňka Ščasného.

„Byl bych rád, kdybych v tom pokračoval, ale to záleží na trenérovi, koho tam dá. V současné konkurenci budu rád, když budu vůbec hrát,“ nechal se slyšet starší z bratrů Frýdků ještě před odletem. Nicméně italský trenér podle všeho nasadí do hry sestavu s podobnou kostrou, jako tomu bylo proti Arnhemu.

Pravděpodobná sestava Sparty proti CZ Bělehrad

Janko

Šural, Lafata, Plavšič

Frýdek, Mandjeck

Vatajelu, Štetina, Kaya,  Karavajev

Dúbravka

Pozn. červeně jsou změny oproti generálce s Vitesse

Obrana by měla být ve stejném složení, s tím, že Ondřeje Zahustela nahradí Vjačeslav Karavajev. Právě s ním by měl vytvořit nebezpečné duo na pravé straně Srdjan Plavšič, jenž se do sestavy dostal na úkor Václava Kadlece. Toho nechal Stramaccioni v Praze, aby zpytoval svědomí, jelikož neodvádí to, co po něm trenér požaduje.

Střed pole bude za Davidem Lafatou hlídat již zmíněný Frýdek a vedle něho by si měl premiéru odbýt Georges Mandjeck, který na Letnou dorazil z Mét. Levá strana by měla patřit Josefu Šuralovi a v útoku bude figurovat opět Marc Janko.

Minimálně alespoň na lavičce by měl být připravený izraelský express Tal Ben Chaim, jenž si za Spartu zatím nekopl ani minutu kvůli zdlouhavé léčbě "koňaru". „Je zdravý a připravený. Na základní sestavu to však ještě nebude,“ uvedl na předzápasové tiskové konferenci Stramaccioni, jemuž Ben Chaimovo uzdravení udělalo velkou radost.

Góly

Domácí: 13. Boakye, 65. Kanga

Hosté:

Sestavy

Domácí: Borjan – Stojkovič, Savič, Le Tallec, Rodič – Jovičič, Donald (C) – Milič (74. Gobeljič), Kanga, Ricardinho (61. Radonič) – Boakye (87. Pešič)

Hosté: Dúbravka – Karavaev, Kaya, Štětina, Vatajelu (46. Čivič) – Mandjeck, Mareček (C), Frýdek – Plavšič (77. Ben Chaim), Janko, Juliš (46. Lafata)

Karty

Domácí: Tallec, Kanga

Hosté: Vatajelu

Rozhodčí

S. Lapočkin (Rusko)

Stadion

Stadion Rajka Mitiće, Bělehrad (kapacita 55.568 míst)

Návštěva

32.816 diváků

Semih Kaya, Bogdan Vatajelu a Lukáš Štetina při středečním tréninku
Semih Kaya, Bogdan Vatajelu a Lukáš Štetina při středečním tréninku

Slavná bělehradská Marakana: osudový stadion Panenky, Sparta tu hraje o EL
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud