29. září 2017 • 05:00

Překvapení! Ivanschitz dostal v Plzni šanci. Každý ví, co umí, chválil Kopic

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stačily mu přesně dvě minuty, aby se zapsal do statistik. Rakouský záložník Andreas Ivanschitz nastoupil za Plzeň ve čtvrtečním duelu Evropské ligy proti Hapoelu Beer Ševa vůbec poprvé v probíhající sezoně. Největší zimní posila týmu, která byla odstavená mezi náhradníky, na sebe upozornila tím nejlepším způsobem. Přihrávkou Janu Kopicovi přispěl Ivanschitz k druhé brance domácích při výhře 3:1, která pro Viktorii Plzeň znamenala důležité tři body do základní skupiny.



Ivanschitz v létě odmítl možnost hostování v Bohemians a rozhodl se, že se popere o šanci pod Pavlem Vrbou . Jenže zkušený rakouský záložník byl ale od začátku mimo plány západočeského kouče.

Nejdřív se vůbec nedostával do nominace na zápas, pak alespoň seděl na lavičce. Jenže příležitost dostávali stále jiní hráči. Trenér Vrba někdejšího kapitána rakouské reprezentace přehlížel. Ivanschitz čekal přesně 13 zápasů na to, než se podíval na hřiště.

Proti Beer Ševě vystřídal v 74. minutě Daniela Koláře a zaujal pozici podhrotového hráče. Po dvou minutách na trávníku ukázal, proč by se mohl do akce dostávat častěji. Po výborné práci Krmenčíka se v brejkové situaci dostal k balonu, který v plném běhu posunul Kopicovi. Nejlepší hráč utkání poté suverénně uklidil míč do sítě a cesta za plzeňským vítězství 3:1 už byla jasně narýsovaná.

„Andymu jsem děkoval hned na hřišti, Každý ví, co umí. Na tréninku hraje vždycky na sto procent, i když teď nedostával tolik šancí, nikdy nic nevypustí. Jsem rád, že mi nahrával zrovna on,“ pochválil Kopic svého partáka.

Rakouský středopolař i za krátký úsek, který strávil v zápase, ukázal své kvality, především přehled, výjimečnou techniku i zkušenosti. V 85. minutě si v obranné pozici dovolil i efektní patičku a v těžké pozici a udržel balon na domácích kopačkách.

Po skončení utkání si v této sezoně poprvé užil vítěznou děkovačku jako platný hráč. Plzeňští fanoušci ho mají rádi. Odměnili ho velkým aplausem, už když vybíhal na trávník.

Trenérovi Vrbovi se zároveň přihlásil o místo na hřišti. „Věřili jsme v jeho schopnosti, které má. Je součástí týmu,“ prohlásil stroze po utkání plzeňský kouč, když na zkušeného záložníka přišla otázka.

Jestli se na trávník podívá i v nadcházejících bitvách, ukáží až následující týdny. Bude to mít ale kvůli velké konkurenci ohromně těžké, zvlášť, když se z marodky pomalu vrací trojice záložníků Kovařík, Pilař a Čermák.

Radost plzeňských fotbalistů
Radost plzeňských fotbalistů

Kopic o výhře Plzně: Gól na 1:1 nás probral, začali jsme hrát svoji hru
Video se připravuje ...

Petržela: Hlavně doma chceme v Evropské lize vyhrávat všechno
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud