Jonáš Bartoš
20. října 2017 • 05:00

Plzeň po Spartě zklamala. Náhradníci horší než opory, chyboval Hubník

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle nebyla Plzeň, která už deset kol v kuse válcuje českou fotbalovou ligu. Fotbalisté Viktorie ve čtvrteční Evropské lize propadli, po prohře 2:3 s Luganem si zkomplikovali šance na postup ze skupiny. Přitom ještě v neděli hráči křepčili radostí, když ve šlágru HET ligy ukopali důležitou výhru 1:0 na Spartě. Čím to, že ligový lídr ve Švýcarsku předvedl úplně odlišný výkon, než kterým září na domácí půdě?



Náhradníci nenahradili opory

Po náročném duelu na Letné bylo jasné, že ve Švýcarsku dostanou šanci ti, kteří v důležitých zápasech nedostávali tolik prostoru. Trenér Pavel Vrba nachystal pět změn včetně gólmanského postu. Velký počet nových jmen v obvyklé sestavě se na trávníku projevil. Kapitán Roman Hubník zdaleka nebyl v ideální kondici, příliš se nedařilo ani Aleši Čermákovi, k hernímu ideálu hodně chybělo i Václavu Pilařovi . Všechno to jsou hráči, kteří se do plzeňské jedenáctky dostávají po zdravotních problémech. A u všech je znát, že ještě potřebují nějaký čas k tomu, aby se dostali do obvyklé formy. Plzeňská ofenziva výrazně ožila až po příchodu Jana Kopice s Michaelem Krmenčíkem, tedy dvou reprezentantů hrajících v mimořádné formě. Výrazně pomohl i Martin Zeman , když naskočil v průběhu druhé půle. „Od hráčů, kteří dnes dostali trošku víc prostoru, jsme asi očekávali víc,“ připustil plzeňský trenér Pavel Vrba.

Chyby v obraně

Víc jak hodinu hry svítilo na tabuli skóre 0:0. Pak ale při snaze vyvézt balon chyboval Roman Hubník a domácí z následného brejku trestali. Už předtím si plzeňská defenziva několikrát koledovala, když nechávala až příliš otevřená vrátka. Také další branky padly z rychlých brejků, ty ale pramenily i z toho, že Západočeši museli hru otevřít. Každopádně dostat tři branky od průměrného Lugana by se nemělo stávat. Nepovedený zápas má za sebou Roman Hubník. Na jindy stabilním pilíři a suverénním šéfovi obrany je hodně znát herní pauza, ve Švýcarsku se mu nedařilo. „Soupeř nás trestal z rychlých brejkových situací. Samozřejmě i po našich chybách v rozehrávce,“ konstatoval Vrba. Plzeň v evropské konkurenci zatím nedokáže navázat na výkony, kterými dominuje v domácí lize.

Pomalost a slabé nasazení

Lugano bránilo chvílemi v osmi lidech, byť jako „domácí“ tým (hrálo se na stadionu v Luzernu před tristní návštěvou, kde zhruba polovinu publika tvořili plzeňští fanoušci) potřebovalo vyhrát. Taktika se ale poslednímu týmu švýcarské soutěže vyplatila. Plzni chyběla šťáva, pozměněná sestava se nemohla dostat do tempa. Kombinace vázla, pomalé přihrávky nemohly roztrhat domácí obranný blok. Chyběla odpovídající podpora z křídelních prostorů, jindy největší západočeské zbraně. Hráči působili zabržděně, nehráli tak, jak by si jistě i oni sami představovali. „Ten zápas byl z naší strany velice pomalý,“ uvědomoval si Vrba, kterému se výkon mužstva vůbec nelíbil.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje v Plzni? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud