8. srpna 2018 • 18:11

Jílkova taktika: Zní to jako blbost, ale 0:0 doma je lepší než vyhrát 2:1

Autor: mik
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

V roli hlavního trenéra Sigmy Olomouc zažije Václav Jílek ve čtvrtek evropskou premiéru. Jeho svěřenci se ve třetím předkole Evropské ligy postaví bohatému kazašskému Kajratu Almaty. A úkol Hanáků před prvním duelem zní jasně: hlavně neinkasovat.



Na to budete asi vzhledem k dvojzápasu apelovat ještě víc než v lize, že?
„Rozhodně. Zní to asi jako blbost, ale pro mě je výsledek 0:0 z domácího zápasu lepší než výhra 2:1. Psychologie týmu směrem k odvetě je pak úplně jiná. Nula v domácím prostředí je v Evropě základ pro úspěch.“

Útočná síla Kajratu je však velká...
„Čeká nás mužstvo, které má ve svém středu velmi výrazné útočné individuality. Síla těch čtyř hráčů je obrovská. Isael je křídelní hráč, vynikající do tahu, navíc technicky skvěle vybavený. Velmi dobrý je i hrotový hráč Eseola, který je vyloženě brejkový, byť někdy možná až moc individualistický. Na Aršavinovi už je vidět přibývající věk, ale pořád dává rozhodující góly, bere si penalty. Pořád má přidanou hodnotu. A Islamchan je podhrotový motor středové řady.“

Dá se soupeř herně nebo kvalitou přirovnat k nějakému českému celku?
„Způsob hry je natolik odlišný, že v Česku takový tým nevidím. Nečeká nás vůbec jednoduchý soupeř. Včera jsem se díval na hodnoty hráčů na TransferMarkt, a byť je to méně relevantní, taky o něčem svědčí, že mají dvojnásobnou hodnotu než my.“

Je pro vás větší motivací, že se ve čtvrtém předkole můžete utkat se Sevillou?
„Vůbec teď neřeším Sevillu, fotbal je tak nevyzpytatelný, že ani sebevětší favorit nemusí uspět, byť by byla senzace, kdyby ji Vilnius vyřadil. Ani v našem zápase podle mě není favorit, šance jsou nesmírně vyrovnané. I když podle kurzů je na tom lépe Kajrat.“ (úsměv)

Naposledy hrála Sigma v Evropě srpnu 2009 proti Evertonu. Vzpomenete si, kde jste se ve vaší trenérské kariéře zrovna nacházel?
„Vy mě pěkně zkoušíte! Asi jsem byl u dorostu U17 a zápas jsem sledoval s ostatními mládežnickými trenéry na tribuně. Pamatuju si, že tu Fellainiho hlavu jsem viděl, byla nepřehlédnutelná.“ (smích)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud