21. září 2018 • 05:00

Trumfy Slavie proti Bordeaux: zjevení Traoré, Souček si opět říká o přestup

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
  • Ibrahim Traoré zvládl debut na evropské scéně s přehledemIbrahim Traoré zvládl debut na evropské scéně s přehledemFOTO: Barbora Reichová (Sport)

    Vstup do skupinové části Evropské ligy mohl stěží dopadnout lépe, pražská Slavia porazila francouzské Bordeaux 1:0. Výhra, ač se může zdát hubená, ukázala sílu současných sešívaných. Trenér Jindřich Trpišovský se i přes širokou marodku může spolehnout na několik opor, které dokáží převážit zápas na slávistickou stranu. Kdo z vršovické družiny nejvíce zaujal proti Bordeaux?

  • Ibrahim Traoré

    Ibrahim Traoré v souboji s Jaroslavem PlašilemFoto ČTK

    Nouzové řešení? Kdepak. Zjevení! Záložník z Pobřeží slonoviny, který ve Slavii zatím hostuje ze Zlína, na sobě nenechal znát, že v sešívaném dresu hraje teprve druhé soutěžní utkání. Z role ofenzivní „desítky“, kde alternuje za zraněného Jana Sýkoru, s přehledem dirigoval hru, mnohdy se vytáhl na hrot ke Stanislavu Teclovi. A ve 20. minutě mu chyběly jen centimetry, aby parádními nůžkami otevřel svůj vršovický střelecký účet.

  • Ondřej Kúdela

    Ondřej Kúdela v ostrém souboji s Francoisem KamanemFoto ČTK

    I kvůli chatrnému zdraví Simona Deliho dostává možná víc prostoru než by mnozí čekali. Jednatřicetiletý zadák je navzdory původně nevelikým očekáváním fanoušků velkou jistotou zadních řad. Ofenzivní univerzál Bordeaux Jimmy Briand musel několikrát jen nešťastně rozhodit rukama, když mu Kúdela zabránil v průniku sešívanou obranou. Přidaná hodnota v podobě gólu mu těsně unikla, když v 74. minutě poslal odražený míč z voleje kousek vedle šibenice Costilovy brány.

  • Tomáš Souček

    Tomáš Souček se po utkání loučí s Jaroslavem PlašilemFoto Michal Beránek (Sport)

    Střed hřiště patřil jemu. Třiadvacetiletý záložník s lehkostí sbíral přihrávky soupeře, rozehrával až mezi stopery. A mohl dát i gól, kdyby v 74. minutě jeho hlavičce nestály v cestě pohotové reflexy Benoita Costila. Souček svým výkonem znovu vyčníval a s nadsázkou se dá říci, že zase o něco navýšil svou cenu. Ať už se podruhé přihlásí italské kluby, nebo někdo jiný, o klíčového středopolaře Slavie bude v lednu velký zájem.

  • Jaromír Zmrhal

    Jaromír Zmrhal oslavuje první vstřelenou branku v zápase Slavie s BordeauxFoto Barbora Reichova / Sport

    To nejlepší nakonec, chtělo by se říct. Nebo přinejmenším to nejdůležitější. Slávistický odchovanec má na góly v těch nejdůležitějších zápasech čich, koneckonců v Plzni by mohli povídat. Zmrhal otevřel skóre veledůležitého prvního klání v Evropské lize nádhernou ranou, za kterou se Costil mohl přinejlepším otočit. Aktivitou hýřil i dál, v 81. minutě málem přidal další trefu, ovšem to už na francouzského gólmana nevyzrál.

    Jaromír Zmrhal oslavuje první vstřelenou branku v zápase Slavie s Bordeaux
    Jaromír Zmrhal oslavuje první vstřelenou branku v zápase Slavie s Bordeaux

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud