20. září 2018 • 22:50

Slavia – Bordeaux 1:0. První výhru ve skupině trefila Zmrhalova paráda

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slavie vstoupili do základní skupiny C Evropské ligy domácím vítězstvím 1:0 nad francouzským Bordeaux. Reprízu semifinále tehdejšího Poháru UEFA z roku 1996 rozhodl deset minut před přestávkou povedenou ranou Jaromír Zmrhal. Za hosty odehrál 84 minut bývalý český reprezentant Jaroslav Plašil.



Slavia vyhrála první duel skupiny Evropské ligy stejně jako před rokem, kdy doma na úvod zdolala rovněž 1:0 Maccabi Tel Aviv, ale nakonec nepostoupila. V dalším utkání skupiny se úřadující ligový vicemistr za dva týdny představí v Petrohradu, který dnes remizoval 1:1 v Kodani. Do další fáze postoupí první dva celky.

Slávistický trenér Trpišovský nasadil stejnou sestavu jako do nedělního vítězného ligového utkání na Slovácku včetně obránce Coufala, který se dal do pořádku po zranění.

Pražané v souboji s aktuálně až předposledním týmem francouzské ligy prakticky celý první poločas dominovali. Jako první sice ve 14. minutě zahrozil hlavičkou kousek vedle hostující Koundé, ale od té doby už počítali šance domácí.

V 18. minutě pálil těsně mimo Hušbauer, chvíli nato z akrobatické pozice mířil kousek nad Traoré. Na opačné straně předvedl několik nebezpečných průniků rychlonohý Kalu, ale domácí obrana vždy stihla zasáhnout.

Tomáš Souček se po utkání loučí s Jaroslavem Plašilem
Tomáš Souček se po utkání loučí s Jaroslavem Plašilem

Deset minut před pauzou už slávisté vedli. Hušbauer po pěkné kolmici potáhl míč středem až do vápna, nabil Zmrhalovi a jeho tvrdá rána s lehkou pomocí břevna zapadla do sítě. Bordeaux v pátém zápase s českým týmem inkasovalo vůbec první gól. Těsně před přestávkou hostující Pablo odvrátil míč kousek před čárou.

Po změně stran Pražané s přehledem drželi náskok a navíc mohli přidat druhý gól. Tecl však v 73. minutě hlavičkoval vedle, Součkovu hlavičku zblízka vyrazil brankář Costil a Hušbauer následně pálil těsně vedle branky. V 81. minutě hostujícího gólmana nepřekonal ve velké šanci ani Zmrhal.

Šestý tým uplynulé sezony francouzské ligy byl v Edenu v ofenzivě téměř neškodný a domácí už tři body uhlídali. Slavii tak vyšla odveta za vyřazení v semifinále Poháru UEFA v roce 1996, kdy s Bordeaux dvakrát prohrála 0:1. Červenobílí doma zvítězili v pohárech po třech zápasech.

Do Petrohradu pojedeme s čistou hlavou, lebedí si Souček
Video se připravuje ...

Šťastný Zmrhal po skalpu Bordeaux: Hezčí gól jsem nedal
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 35. Zmrhal

Hosté:

Sestavy

Domácí: O. Kolář – Bořil, Kúdela, Ngadeu, Coufal – Hušbauer, Souček – Zmrhal (84. Frydrych), Traoré (90+3. Matoušek), Stoch (79. Baluta) – Tecl.

Hosté: Costil – Sabaly, Pablo, Koundé, Palencia – Tchouaméni, Sankharé (70. Cornelius), Plašil (85. Otávio) – Kalu, Briand, Kamano (60. Karamoh).

Náhradníci

Domácí: Kovář, Zelený, Matoušek, Baluta, Valenta, Frydrych, Pokorný

Hosté: Poussin, Otávio, Lewczuk, Cornelius, Karamoh, Jovanović, Lerager

Karty

Domácí: Ngadeu

Hosté: Sankharé, Palencia, Kalu

Rozhodčí

Nijhuis – Van den Ven, Schaap

Stadion

Eden Aréna, Praha-Vršovice

Návštěva

16 548 diváků

Z V R P Skóre B
1. Petrohrad 6 3 2 1 6:5 11
2. Slavia 6 3 1 2 4:3 10
3. Bordeaux 6 2 1 3 6:6 7
4. FC Kodaň 6 1 2 3 3:5 5

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud