2. dubna 2019 • 17:08

Zavřené sektory na Chelsea? Slavia se neodvolá, žádá o odložení trestu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Slavia požádala Evropskou fotbalovou unii UEFA, aby uzavření části tribuny Sever odložila až po domácím čtvrtfinále Evropské ligy proti Chelsea. Pražský klub, který dostal trest kvůli výtržnostem fanoušků v únorovém utkání s Genkem, se nakonec odvolávat nebude. Podle předsedy představenstva Jaroslava Tvrdíka má vedení analýzu, že by odvolání stejně neuspělo.



Slavia ve čtvrtek informovala o rozhodnutí disciplinární komise UEFA jen krátce poté, co oznámila, že úvodní zápas se slavným londýnským soupeřem je vyprodaný.

"Vzhledem k tomu, že o odvolání by nebylo rozhodnuto do dne zápasu a současně by nemělo podle právníků šanci na úspěch, klub žádá UEFA jen o odklad trestu. Jedním z důvodů je, že nebyla žádná indikace o trestu před zahájením prodeje," napsal Tvrdík na twitteru. "Máme příslib, že o žádosti o odklad trestu se rozhodne co nejdříve," doplnil předseda představenstva Slavie.

UEFA na svém webu uvedla, že uzavření se týká tří sektorů na tribuně Sever, kde sídlí "kotel" s nejvěrnějšími fanoušky. Vedle pokuty 32.000 eur (asi 825.000 korun) by tak Slavia přišla i o peníze ze vstupného. Lístky na atraktivní duel s Chelsea stály od 700 do 2180 korun.

Slavia přivítá "Blues" ve čtvrtek 11. dubna od 21:00 a už během první fáze předprodeje lístky na stadion v Edenu zcela rozebrali majitelé permanentních vstupenek. Na volný prodej vůbec nedošlo.

"Stále věříme tomu, že si tento svátek fotbalu užijeme ve slavnostní atmosféře plného stadionu. Na vrácení peněz je času dost, naděje umírá poslední," uvedl Tvrdík.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud