Jan Podroužek
19. dubna 2019 • 09:17

Giroud: Slavia má skvělé fanoušky! Nikdy se nevzdáváme, odvětil Souček

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z LONDÝNA | Jeho gól dal naději. Hlavou po rohu Petra Ševčíka snížil hrozivý stav aspoň na 1:3. Jenže pak přišla další ťafka od Chelsea... Přesto se Tomáš Souček se svými spoluhráči nesložil, a donutil velkého favorita k opatrnému dohrávání odvety čtvrtfinále Evropské ligy.



„S určitým odstupem tohle budeme určitě hodnotit jako úspěch. Dokázali jsme porazit velkokluby a hráli jsme vyrovnanou partii až na jeden poločas i s Chelsea,“ těšilo slávistického záložníka.

Ale bylo možná s trochou štěstí i na víc, že?
„Jsme zklamaní, že se nám nepodařilo přes Chelsea postoupit. V druhém poločase jsme ji na jejím stadionu přehrávali, měli strach, zdržovali...

Co tedy rozhodlo? Ten strašlivý úvod?
„Věděli jsme, že za stavu 1:4 bude hodně těžké něco se zápasem udělat. Ale zčista jasna jsme vstřelili dva góly a dokonce jsme mohli vyrovnat. Nic prostě nevzdáváme za žádné situace. Hodně týmů by se za tak nepříznivého skóre zatáhlo a jen by bránilo s vidinou možného debaklu. Ale my jsme hráli pořád stejně, napadali jsme. I proto jsme prohráli o jediný gól. A drželi jsme naději na postup.“

Přitom naději vám mohl dát už váš gól, snížení na 1:3...
„Štěpán Kolář (trenér brankářů) nám radil před zápasem, že by s tím mohla mít Chelsea problém. Vlastně jsme to ani netrénovali. Jen jsme si to řekli před zápasem a ukázali na tabuli. Jen je škoda, že to bylo až po třech inkasovaných brankách. Já byl strašně namotivovaný. Začátek byl teda ledová sprcha. Ale ve druhé půli jsme to zvládli excelentně, oklepali jsme se.

Znamená to třeba, že máte na Ligu mistrů? Teď už před vás kdekdo bude klást velmi vysoké cíle.
„Myslím, že jo. Musíme se ale všichni poučit. Porazili jsme Sevillu, s Chelsea to byla vyrovnaná partie, porazili jsme Genk. Podobné zápasy čekají Slavii v předkolech. musíme se poučit z chyb, a pak je šance velká.

Budete u toho?
„To se uvidí. Máme za cíl vyhrát ligu a pohár. A co se bude dít v létě, to se uvidí.“

Jaké jsou tedy limity současné Slavie?
„V porovnání s Chelsea šlo o dva odlišné světy, ale oba zápasy byly vyrovnané. Jen tady jsme neměli štěstí, spíše smůlu. Ale myslím, že to byly vyrovnané zápasy.

Co jste říkal na atmosféru? Fanoušci Slavie byli hodně slyšet, na konci navíc před vaší děkovačkou donutili posadit stewardy, vypadalo to až magicky...
„Užil jsem si to. Bylo skoro vyprodáno, naši fanoušci byli skvělí, byli slyšet více než fanoušci Chelsea, přestože měli převahu. Jsem rád, že sem přijeli, snad jsme jim to vrátili sympatickým výkonem a tím, že jsme nic nevzdali. Byl jsem na dopingu, kde jsem potkal Girouda, a ten taky říkal, že naši fanoušci byli skvělí.“

Magická děkovačka Slavie po heroické prohře! Sedli si i pořadatelé
Video se připravuje ...

Trpišovský: Debakl v první půli beru na sebe. Z bryndy nás vytáhli fanoušci
Video se připravuje ...

Tomáš Souček větrá obranu Chelsea v zápase EL na Stamford Bridge.
Tomáš Souček větrá obranu Chelsea v zápase EL na Stamford Bridge.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud