1. srpna 2019 • 23:05

Divoký zápas Evropské ligy. Slzný plyn a rozhodčí trefený pyrotechnikou

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obří skandál. Utkání 2. předkola Evropské ligy mezi rumunskou Craiovou a maďarským Honvédem bude mít s největší pravděpodobností ještě dohru u UEFA. V závěru prodloužení byl totiž zasažen pyrotechnikou rozhodčí Arnold Hunter. Už předtím navíc musela ochranka ve spolupráci s policií použít slzný plyn proti fanouškům hostujícího celku. 



Universitatea Craiova, jejíž barvy hájí bývalý hráč Sparty či Jablonce Bogdan Vatajelu, vybojovala postup do 3. předkola Evropské ligy, když po dvou bezbrankových remízách zvládla penaltový rozstřel s Honvédem. Je však otázkou, zda nakonec nebude vše jinak.

Postupovou radost totiž halí temný háv skandálu, který způsobili její fanoušci v závěru prodloužení. Mezi hráči došlo po rohovém kopu domácího celku ke strkanici, načež ze sektoru příznivců Craiovy vyletěla pyrotechnika, která vybuchla v bezprostřední blízkosti severoirského rozhodčího Arnolda Huntera. Po několika sekundách k němu byla na trávník dokonce přivolána sanitka, aby mohlo dojít k řádnému ošetření.

Utkání bylo následně na více než půl hodiny přerušeno a dokonce se uvažovalo o tom, zda nebude předčasně ukončeno. K tomu ale na doporučení policie, která měla obavy z nepokojů mezi fanoušky, nedošlo. Jako hlavní arbitr nakonec dopískal střetnutí čtvrtý sudí Jamie Robert Robinson. 

Celkově šlo o hodně vypjatý duel. Už dříve během zápasu se snažili fanoušci Honvédu dostat mezi příznivce Craiovy. Ochranka spolu s policií je ale i za použití slzného plynu dokázaly uklidnit. 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud