Jan Malý
2. srpna 2019 • 21:30

Těžký návrat Boleslavi. Trable s letadlem, zápas v Teplicích je odložený

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Věděli, že cestování do dalekého Kazachstánu nebude žádná selanka. Ovšem Mladou Boleslav provázela při výjezdu k odvetě druhého předkola Evropské ligy do Šymkentu velká martyria. Zdolávání více než čtyři tisíce kilometrů dlouhé štreky se při cestě tam protáhlo na čtrnáct a půl hodiny, návrat byl ještě komplikovanější. Výprava Středočechů musela po cenném postupu přes Ordabasy Šymkent kvůli potížím s navigací ještě nocovat v Kazachstánu a do Prahy se dostala až v pátek v osm hodin večer. Nedělní utkání Boleslavi v Teplicích bylo odloženo.



Příklad Jablonce, který před týdnem odletěl do Arménie s půldenním zpožděním, ukázal, že při nevyzpytatelných cestách na východ je možné všechno. Lapálie Mladé Boleslavi během jejího návratu z Kazachstánu byly ještě větší. Středočeši se však v pátek večer vrátili domů s tím nejdůležitějším, s postupem přes Ordabasy Šymkent do třetího předkola Evropské ligy.

„Přiznám se, že až takové jsem to neočekával. Samozřejmě, viděli jsme Jablonec, ale já v Šymkentu před pár týdny byl, letěli jsme normální linkou a cesta byla příjemnější. Ale jako bych to přivolal, když jsem hráčům říkal, že se může stát cokoliv, ale ať se soustředí jen na fotbal,“ glosoval boleslavský trenér Jozef Weber peripetie, které Středočechy potkaly.

Vše začalo už cestou do Kazachstánu, která se od opuštění vlastního stadionu po příjezd na hotel i kvůli tříhodinovému čekání v ázerbájdžánském Baku protáhla na čtrnáct a půl hodiny. Kazachstán otálel s povolením pro Boleslav, aby letadlo mohlo vletět do jeho vzdušného prostoru.

Domů se Středočeši vraceli ještě komplikovaněji. Ve čtvrtek po postupu přes Ordabasy zamířili na letiště, v devět večer středoevropského času vzlétli, ale po deseti minutách se objevily problémy s navigací, a tak se pilot vrátil zpátky do Šymkentu. Marek Matějovský a spol. nakonec museli ve třetím největším městě Kazachstánu nocovat. Na krizovou variantu bylo boleslavské vedení připravené a čas navíc přečkali Středočeši ve stejném hotelu jako předtím.

Po pár hodinách spánku měli ráno místního času lehký trénink a po obědě se vydali na druhý pokus do Česka. V půl jedenácté středoevropského času se vznesli do vzduchu a po dvou dotankováních paliva v Baku a v turecké Burse přistáli v Praze ve dvacet hodin.

Takhle vypadala složitá boleslavská cesta do Kazachstánu a zpět Takhle vypadala složitá boleslavská cesta do Kazachstánu a zpětFoto Sport

„Jsem rád, že z toho neděláme žádnou vědu. Prostě se to stalo, koušeme to, jak se dá. Myslím, že to kluci zatím zvládají dobře. Asi je to způsobené i výsledkem,“ říkal Sportu kouč Weber během zpáteční cesty. „Opravdu jsme moc nespali, ráno jsme měli trénink v posilovně, ale byla to spíš taková improvizace, abychom se neváleli na hotelu. Čekání na odlet nebylo příjemné, chtěli jsme to zkrátit,“ popsal boleslavský kouč.

Kvůli nastalým potížím bylo odloženo nedělní utkání Boleslavi v Teplicích. Severočeši sokovu situaci chápali. „Musím říct, že mi volal sám trenér Hejkal a ptal se, jak jsme na tom. Situaci jsem mu vysvětlil, on pro ni vyjádřil pochopení. Teplice nám vyšly vstříc, musím říct klobouk dolů. Takhle by měly vypadat vztahy mezi českými kluby. Věřím, že si to v Boleslavi budeme pamatovat a někdy jim to vrátíme. Ještě jednou klobouk dolu před jejich reakcí,“ ocenil Weber.

„Děkujeme FK Teplice a LFA za vstřícné gesto, kterého si osobně velmi vážím. Myslím, že toto rozhodnutí je velmi správné k Mladé Boleslavi coby českému zástupci v Evropské lize. Zároveň zvyšuje i naši šanci na další úspěch v soutěži,“ přidal se prezident boleslavského klubu Josef Dufek. Už ve čtvrtek čeká tým z města škodovek první utkání třetího předkola Evropské ligy v Rumunsku proti FCSB, bývalé Steaue Bukurešť. Náhradní termín zápasu v Teplicích zatím není určen.

Vše o Mladé Boleslavi čtěte ZDE »

MOMENTY VÍKENDU: Rada seřval diváky, znovuzrozený Krmenčík pálil skoro po roce
Video se připravuje ...

LIGA NARUBY: žlutá za čelenku a Nitova radost (?) po gólu ve vlastní síti
Video se připravuje ...

RUDEJ FANDA: Kluci z Edenu, běžte na laser game. A plukovník to řekl dobře!
Video se připravuje ...

RENTGEN: Matoušek není jen sprinter. A vyhoví si s Doležalem
Video se připravuje ...

ZLATÁ PÍŠŤALKA: přísná penalta v Budějovicích a ušetřený Komličenko
Video se připravuje ...

LIGOVÝ INSIDER: Costa není stoper, ale teď je fakt jednička. S trenérem Radou souhlasím
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud