20. září 2019 • 14:20

Karius zase čelí kritice. Pokračuje v ničení Besiktase, píší po hrubce Turci

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako kdyby šílené hrubky přitahoval. Brankář Besiktase Loris Karius obrovskou minelou daroval gól Slovanu Bratislava, jeho tým v úvodním duelu Evropské ligy překvapivě prohrál 2:4. A německý gólman opět dostál své pověsti packala, zkraty z finále Ligy mistrů 2018 v barvách Liverpoolu tehdy obletěly svět. „Chyby k fotbalu patří, Karius nám pomohl,“ uznal kouč Slovanu Jan Kozák mladší. Nešťastníka plísní turecká média a fanoušci mu na sociálních sítích vzkazují – už to radši zabal!



Vzpomínáte ještě na kyjevské finále? Víc než třetí triumf Realu Madrid v řadě se tenkrát řešil způsob, jakým k němu španělský velkoklub došel. Porazil Liverpool 3:1, dvě branky ovšem Ronaldovi a spol. doslova daroval Karius. Nejdřív nepochopitelně vyhodil míč do Karima Benzemy , od nějž se odrazil přímo do brány. A pak ještě pustil střelu Garetha Balea z dálky, gól, po kterém by se červenal i brankář v mladším dorostu.

Liverpool po sezoně zareagoval, do brány za rekordní částku přivedl Brazilce Alissona. A vysněného triumfu v Champions League se hned o rok později dočkal. Karius putoval na dvouleté hostování do Besiktase, kde se stal jasnou jedničkou. V první sezoně odchytal třicet ligových zápasů, klub do posledních kol bojoval o titul a nakonec skončil třetí.

Na minulost šestadvacetiletého brankáře se přece jen pomalu zapomínalo. Jenže včera v Bratislavě přišla další noční můra.

Karius ve čtrnácté minutě špatně vyběhl, neodhadl odskok míče a daleko před pokutovým územím jej jen komicky prodloužil za sebe. Útočník Slovanu Andraž Šporar bez problémů dal první gól utkání, slovenský mistr nakonec divoký zápas vyhrál 4:2.

A Karius musel zase poslouchat kritiku. „Pokračuje v ničení Besiktase! Náš zástupce v Evropské lize se představil na půdě Slovanu Bratislava a chyby brankáře opět hrály roli,“ napsal bez servítek turecký web fotomac.com.tr. „Defenziva Besiktase se rozpadla,“ přidal další server.

Trenér Slovanu Jan Kozák si uvědomoval, že německý gólman jeho mužstvu nahrál. „Chyby k fotbalu patří, Karius nám pomohl. Jsem rád, že Andraž jeho zaváhání využil. V těchto velkých zápasech ukazuje, jak je obrovsky cenný,“ ocenil výkon slovinského střelce Šporara. „Udělali jsme příliš mnoho neakceptovatelných chyb v obraně,“ ucedil kouč Besiktase Abdullah Avci.

Nešťastník mezi třemi tyčemi to schytává i na sociálních sítích, kde si z jeho další hrubky utahují fanoušci. „Tenhle zápas mu vyšel tak nějak na Kariuse,“ píší někteří z nich. „Udělal by nejlíp, kdyby se na fotbal už vykašlal,“ míní další. Reputaci si brankář bude moct poprvé alespoň částečně napravit v pondělí, kdy Besiktas v turecké lize hostí Basaksehir. Objeví se Karius v bráně?

Skupina K

Z V R P Skóre B
1. Braga 6 4 2 0 15:9 14
2. Wolves 6 4 1 1 11:5 13
3. Bratislava 6 1 1 4 10:13 4
4. Besiktas Istanbul 6 1 0 5 6:15 3

Loris Karius na Tehelném poli předvedl další velkou minelu
Loris Karius na Tehelném poli předvedl další velkou minelu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud