Radek Špryňar
28. února 2020 • 05:00

Deliho zkrat! Rukou zastavil střelu, co zkoumal VAR? Krmenčík se jen díval

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Není, co řešit! Manchester United se proboxoval do osmifinále Evropské ligy. Bruggy po remíze 1:1 v prvním utkání pláčou po drsné porážce 0:5. Zápas na Old Trafford absolutně nezvládly. Michael Krmenčík proseděl celý duel na lavičce náhradníků. Nejdiskutovanější věc utkání? Zkrat exslávisty Simona Deliho! Stoper z Pobřeží Slonoviny mazal ze hřiště už ve třiadvacáté minutě…



Co se v inkriminovaný moment stalo? Belgický celek byl od začátku zápasu pod trvalým a tuze bodavým tlakem domácích. Byť si též vypracoval dvě solidní možnosti, spíš byl rád, že v úvodu z mnoha příležitostí neinkasoval. Bývalý gólman Liverpoolu Simon Mignolet se v brance pořádně otáčel, lapil pět těžkých ran. Ovšem pouze do chvíle myšlenkového selhání Simona Deliho.

Možná byl obránce, jenž strávil čtyři a půl roku ve Slavii a získal s ní dva mistrovské tituly, ve špatném psychickém rozpoložení z neustálého stresu řešit složité momenty ve vlastní šestnáctce. Jinak si těžko vysvětlit, co nastalo. V třiadvacáté minutě napřáhl z hranice vápna britský prcek Daniel James. Pálil k tyči, jenže dráhu míče zastavila Deliho ruka. Obránce Brugg skočil po míči jako gólman a levou rukou mu zabránil v cestě na bránu.

Rukou výrazně od těla zastavil Simon Deli střelecký pokus Daniela Jamese
Rukou výrazně od těla zastavil Simon Deli střelecký pokus Daniela Jamese

Holandský rozhodčí Serdar Gözübüyük bez rozmýšlení ukázal na značku pokutového kopu a Deliho vykázal ze hřiště. Posouzení celé situace se však nezdálo videorozhodčímu, jenž vyzval sudího k přezkumu u monitoru. Šlo o to, zda osmadvacetiletý stoper opravdu zmařil vyloženou gólovou šanci, jelikož Mignolet byl v relativně dobrém postavení a dalo se uvažovat o tom, že by střelu chytil.

Pokud by k takovému přesvědčení rozhodčí došel, pak by samozřejmě pokutový kop i nadále platil, nicméně Deliho prohřešek by byl překlasifikován pouze jako „žlutý“. Gözübüyük však usoudil, že nabízený obrazový materiál VARu není dostatečně neprůkazný a ponechal původní rozhodnutí.

Deli tedy zmizel v útrobách stadionu, oslabené Bruggy během následujících čtrnácti minut třikrát inkasovaly a přišly o postupovou naději… Nakonec prohrály 0:5.

Góly

Domácí: 27. B. Fernandes, 34. Ighalo, 41. McTominay, 82. Fred, 90+3. Fred

Hosté:

Sestavy

Domácí: Romero – Wan-Bissaka, Maguire (C), Bailly, Shaw – McTominay (72. Greenwood), Fred – D. James (46. Chong), B. Fernandes (65. Lingard), Mata – Ighalo.

Hosté: Mignolet – Mata (62. Mitrović), Mechele, Deli, Ricca – Kossounou, Vanaken (C), Rits (79. De Ketelaere) – Tau (62. Diatta), Okereke, De Cuyper.

Náhradníci

Domácí: de Gea, Lindelöf, Williams, Matić, Lingard, Chong, Greenwood

Hosté: Horvath, Mitrović, Sobol, De Ketelaere, Schrijvers, Krmenčík, Diatta

Karty

Hosté: Deli (č)

Rozhodčí

Serdar Gözübüyük – Charles Schaap, Jan de Vries (vš. NED)

Stadion

Old Trafford, Manchester

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud