6. listopadu 2020 • 11:20

Celtic po Spartě: Ponižující kolaps! Experta naštvala hvězda na mobilu

Autor: krm, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Takový výsledek se ve Skotsku opravdu nečekal. Celtic podlehl Spartě v Evropské lize 1:4 a teď to pořádně schytává. Od médií i od expertů… A všechny navíc zarazil útočník Mohamed Elyonoussi, který si po vystřídání na tribuně hrál na mobilu. „Je to skandální a naprosto neakceptovatelné,“ podotkl expert a bývalý útočník Celtiku Chris Sutton.



Slavný celek z Glasgow je v polovině skupiny s jediným bodem poslední. A už se spekuluje i o odvolání kouče Lennona, podle britského tisku je totiž porážka s oslabenou Spartou nepřijatelná.

Třeba deník Daily Mail zkritizoval fotbalisty Celticu za to, že je mladí hráči Pražanů zcela předčili kondičně i důrazem. „Už postup Celticu do Evropské ligy byl velice šťastný. Jakékoliv ambice na postup ze skupiny jsou však v troskách po děsivé domácí porážce se Spartou. Skotští šampioni zcela postrádali rychlost a důraz, mladíci ze Sparty jim ukázali, jak se má hrát v Evropě,“ uvedl Daily Mail na svém webu.

„Hostující tým měl být po vysokých prohrách s Lille a Milánem v krizi. Proti utkání v Miláně nasadil do sestavy sedm nových hráčů. Jenže Sparta byla i navzdory absenci zápasů v české lize jasně lepším týmem,“ doplnil ještě Daily Mail.

Podobných textů se v Británii objevilo víc.

„Celtic utrpěl třetí po sobě jdoucí domácí porážku poprvé za 30 let, proti pražské Spartě navíc předvedl ponižující kolaps. Český tým dorazil do Skotska zdecimovaný zraněními a nemocemi. Zároveň postrádal zápasovou praxi, protože jejich domácí soutěž byla pozastavena,“ psal server BBC Sport.

Vystřídaný Mohamed Elyounoussi si na tribuně hrál na mobilu
Vystřídaný Mohamed Elyounoussi si na tribuně hrál na mobilu

Další britský deník The Sun vedle kritiky Celticu vyzdvihl také schopnosti Lukáše Juliše, který zazářil hattrickem. „Naděje mizí po těžké porážce. Skvělý Lukáš Juliš mohl dát více než tři branky, kdyby měl více štěstí. David Moberg Karlsson byl neustále v pohybu a pomalí obránci Celtiku si s ním nevěděli rady. Čtvrtý gól od Ladislava Krejčího jen dovršil utrpení a zkázu tohoto špatného večera,“ konstatoval The Sun.

Korunu všemu nasadil norský forvard Mohamed Elyounoussi, který byl trenérem Lennonem stažen po necelé hodině hry. Kamery ho vzápětí zachytily, jak si na tribuně ještě během zápasu hraje s mobilem, což zaskočilo fanoušky i experty.

„Je to otázka odhodlání hráčů. Na tribuně je jeden z nich na mobilu. To je absolutně nepřijatelné. Skandální. Takhle prožívá utkání? Takhle je oddaný klubu?“ divil se bývalý střelec Celtiku Chris Sutton. „Strhl bych mu čtrnáctidenní plat,“ dodal.

A do fotbalistů v ikonických zelenobílých dresech pálil i dál. „Šlo o jeden z nejzbabělejších výkonů Celtiku, jaký jsem kdy viděl. Myslím, že Neil Lennon teď bude pod tlakem. Očekávalo se, že Spartu jeho tým porazí,“ podotkl Sutton.

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Skupina H

Z V R P Skóre B
1. Milán 6 4 1 1 12:7 13
2. Lille 6 3 2 1 14:8 11
3. Sparta 6 2 0 4 10:12 6
4. Celtic 6 1 1 4 10:19 4

Superstar Juliš a obrozená Slavia! Jak se zrodily nejlepší české výkony podzimu?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud