9. prosince 2020 • 15:08

Na Spartě se nebudeme šetřit, hlásí kouč AC Milán. Co Ibrahimovic?

Autor: ČTK, apr
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér fotbalistů AC Milán Stefano Pioli na dnešní tiskové konferenci před čtvrtečním duelem Evropské ligy na hřišti Sparty uvedl, že jeho tým jede do Prahy vyhrát a pokusit se ze skupiny H postoupit do vyřazovacích bojů z prvního místa. Vedle výhry na Letné k tomu „Rossoneri“ potřebují, aby aktuální lídr skupiny Lille zaváhalo na hřišti Celticu Glasgow.



„Milán je velice soutěživý tým, nebudeme se šetřit, chceme ze sebe vydat na Spartě to nejlepší a vyhrát. Nejsme na sto procentech své výkonnosti, to ani není možné, jsme ale rádi, že se daří. Každopádně to musíme potvrzovat v každém zápase, nesmíme ustrnout,“ uvedl pětapadesátiletý italský kouč.

Milán si postup do play off zajistil minulý týden výhrou 4:2 nad Celticem a zároveň mu pomohlo Lille vítězstvím 2:1 nad Spartou. Pioli si však nemyslí, že by jeho hráči stále prožívali postupovou euforii.

„Po postupu jsme měli velkou radost, teď se ale chceme soustředit na zápas se Spartou. Jsem rád, že mám k dispozici 27 hráčů, každý z nich je pro mě stejně důležitý, každý je cenným členem týmu. Pokud to ale bude možné, chtěl bych dát příležitost těm, kteří tolik příležitostí nedostávají,“ řekl kouč AC Milán.

Zda bude mít k dispozici i nejlepšího střelce týmu Zlatana Ibrahimovice, který kvůli zranění zadního stehenního svalu vynechal poslední čtyři zápasy týmu, neprozradil. „Ibra se má dobře, jeho zdravotní stav se každým dnem zlepšuje. K dispozici ale budu určitě mít Rafaela Leaa, hrát by mohl aspoň na chvíli,“ dodal Pioli.

Ve třech zápasech v řadě, do nichž nastoupil, se trefil španělský útočník Samu Castillejo. Gólovou sérii by rád prodloužil i na Spartě.

„Jsem rád, že jsem se třikrát po sobě trefil, dlouho jsem na to čekal. V přípravě mě zbrzdil koronavirus, ale teď jsem se rozjel a jsem rád, že mi to tam padá,“ uvedl pětadvacetiletý útočník.

„V Miláně je velká konkurence, takže nevím, jestli budu hrát v základní sestavě. Chci se ale proti Spartě prosadit a postoupit z prvního místa. Sezonu jsme dobře rozjeli, máme ale velké cíle a nechceme z nich ustoupit,“ dodal Castillejo.

AC Milán Vše o klubu ZDE

Góly

Domácí:

Hosté: 23. Hauge

Sestavy

Domácí: Heča (C) – Vitík, Plechatý, Lischka – Wiesner, Sáček (82. Ladislav Krejčí st.), Souček, Karabec (45. Ladislav Krejčí ml.), Polidar – Minčev (66. Moberg Karlsson), Plavšić (66. Juliš).

Hosté: Tătăruşanu – Dalot, Duarte, Kalulu, Conti (C) – Maldini (78. Kessié), Tonali, Krunić – Castillejo, L. Colombo (67. Leao), Hauge (90+1. B. Díaz).

Náhradníci

Domácí: Nita, Holec, Krejčí st., Krejčí ml., Hanousek, Moberg Karlsson, Trávník, Vindheim, Juliš, Gabriel

Hosté: Moleri, Donnarumma, Rebić, Leao, Calabria, Musacchio, Hernández, Díaz, Kessié, Gabbia

Karty

Domácí: Sáček, Polidar, Plechatý (č), Heča

Hosté: Krunić, Maldini, Castillejo

Rozhodčí

Siebert – Seidel, Foldyn (vš. Německo)

Stadion

Generali Česká pojišťovna Arena, Praha - Bubeneč

Skupina H

Z V R P Skóre B
1. Milán 6 4 1 1 12:7 13
2. Lille 6 3 2 1 14:8 11
3. Sparta 6 2 0 4 10:12 6
4. Celtic 6 1 1 4 10:19 4

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud