Jan Malý
12. března 2021 • 04:40

Kolář k obdrženému gólu: Možná jsem mohl skočit. Vždycky to jde jinak

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
16
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bolest Slavie posledních týdnů? Standardní situace. Červenobílí z nich inkasovali na Slovácku, s Karlovými Vary, s Baníkem Ostrava a také ve čtvrtek proti skotským Rangers. Parta trenéra Jindřicha Trpišovského soka z Ostrovů v prvním osmifinále Evropské ligy přehrávala, vedla, jenže jedna mizerně bráněná situace přinesla změnu stavu i rázu utkání. Utkání skončilo nakonec remízou 1:1. „Vždycky to jde udělat jinak,“ podotkl k obdržené brance brankář Ondřej Kolář.



Centr do pokutového území, odraz míče směrem k brankové čáře, kde byl první Ianis Hagi, rychle prostrčil balon před odkrytou branku, kde ho do sítě doklepl Filip Helander. Rangers takhle v Edenu proti Slavii v prvním osmifinále Evropské ligy vyrovnali na konečných 1:1.

Chyb bylo víc: prohraný souboj, špatné dobíhání bránících hráčů a taky poněkud liknavý brankář Ondřej Kolář, který nebyl u míče dřív než Hagi. „Ještě se na to musím podívat. Možná jsem do něj mohl skočit, zkusit, jestli bych to měl, nebo ne. Možná by z toho byla penalta, dostal bych žlutou kartu… Vždycky to jde udělat jinak. Když člověk dostane gól, přemýšlí nad tím, co udělal špatně. Ale nejdřív se musím podívat na záznam, pak to vyhodnotím,“ rozebral situaci Kolář.

Dlouho žádný zákrok vytahovat nemusel, občas ho obránci vystrašili trochu riskantní malou domů, s tím si ale dokázal poradit. V průběhu druhé půle Kolář červenobílé podržel, vytáhl bravurní zákrok proti krkolomné, ale velice nebezpečné střele Ryana Kenta, která se snášela pod břevno.

Allan McGregor skvěle chytil hlavičku Lukáše Masopusta
Allan McGregor skvěle chytil hlavičku Lukáše Masopusta

„Bylo to těžké. Přemísťoval jsem se, on to trefil takovým divným kopem. Šlo to pod břevno, měl jsem štěstí, že mi vyšel krok a že jsem to ještě vyškrábl. Kdybychom dostali takový hloupý gól, myslím, že by nás to srazilo do kolen,“ cítil Kolář.

Byla by to škoda. Slavia vypadala do inkasované branky mnohem lépe. „Ze začátku jsme do toho dobře vstoupili, dali jsme rychle gól. Bohužel jsme udělali nějaké chyby, které dostaly Rangers na koně. Po hloupé standardce jsme dostali zase gól. Bohužel to skončilo 1:1. Nechtěli jsme doma inkasovat. Bohužel se stalo. Nic to nemění na tom, že tam pojedeme vyhrát, chceme postoupit,“ konstatoval Kolář.

Odveta se hraje příští čtvrtek ve Skotsku. Slavia už teď ví, že pokud chce postoupit do čtvrtfinále, musí vstřelit gól. „Ano, musíme. Ale je jedno, jestli jsme doma hráli 0:0 nebo 1:1, branku zkrátka venku vstřelit musíme. A nejlepší bude, když žádný neinkasujeme,“ vzhlédl k druhé konfrontaci s Rangers slávistický gólman.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
16

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud