24. srpna 2021 • 16:34

Slavia radí fanouškům: Do Polska raději ne! Když, tak bez urážek papeže

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
8
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
SESTŘIH: Florida - Boston 1:5. Zacha dvěma asistencemi přispěl ke kanonádě, Pastrňák nahrával jednou
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stráví podzim v Evropské lize, nebo Konferenční lize? Už ve čtvrtek vyběhnou fotbalisté Slavie k odvetnému duelu s Legií Varšava (2:2), který rozhodne o jejich osudu. Vzhledem k nastaveným pravidlům UEFA zůstane sektor pro hostující fanoušky uzavřený. Sám pražský klub vyzývá své podporovatele, aby do Polska necestovali. A pokud někdo z nich přeci jen vyrazí, Slavia doporučuje nenápadné chování.



Pravidla jsou jasně dána. Na zápasy kvalifikace o Evropskou ligu není hostujícímu klubu vyhrazen sektor pro jeho fanoušky, ani žádné další vstupenky. Důvodem je situace kolem COVID-19. I Slavia se tak bude muset obejít ve Varšavě, kde se ve čtvrtek utká s Legií, bez svých příznivců.

„Vyzýváme fanoušky, aby na zápas necestovali. Legia Varšava má prodej vstupenek nastaven pro místní fanoušky a Slavia nemá nárok na žádné vstupenky pro fanoušky,“ potvrdil na svém webu pražský celek.

I tak je pravděpodobné, že někteří „sešívaní“ příznivci se vydají svůj klub podpořit, jak se říká, na vlastní pěst. Pro ně přišla Slavia s varováním. „Pokud se do polského hlavního města přesto vydáte, důrazně doporučujeme chovat se nenápadně. Varujeme před chozením po městě v sešívaných symbolech, zpíváním slávistických chorálů a urážením Boha nebo papeže!“ uvedl český mistr.

Ačkoliv Slavia cestu do Polska nedoporučuje a vybízí k tomu, aby její fanoušci zůstali doma, pro ty, co na zápas odcestují, vybavila pomocníka. „Pro všechny případy bude ve městě i na stadionu přítomen SLO Slavie, tedy zaměstnanec určený pro komunikaci s fanoušky, a na něj se můžete v případě potřeby obrátit na twitterovém profilu a ve facebookové skupině. Vstupenky však zařídit nemůže a neumí!“ upozornila Slavia.

Fotbalisté Slavie v úvodním souboji play off Evropské ligy hráli s Legií Varšava 2:2
Fotbalisté Slavie v úvodním souboji play off Evropské ligy hráli s Legií Varšava 2:2

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Góly

Domácí: 59. Emreli, 70. Emreli

Hosté: 45. Ekpai

Sestavy

Domácí: Boruc – Nawrocki, Wieteska, Holownia (56. Pekhart) – Jedrzejczyk (C), Slisz, Martins (25. Lopes), Mladenović – Josué, Luquinhas – Emreli (80. Muci).

Hosté: Kolář – Bah (71. Sima), Kúdela, Zima, Bořil (C) – Hromada (71. Traoré), Holeš – Ekpai, Stanciu (81. Olayinka), Schranz (81. Krmenčík) – Tecl (65. Lingr).

Karty

Domácí: Holownia, Mladenović, Lopes

Hosté: Holeš (č), Ekpai, Kúdela, Bořil

Rozhodčí

Artur Dias – Rui Tavares, Pedro Ribeiro (všichni POR)

Stadion

Stadion Wojska Polskiego, Varšava

Vstoupit do diskuse
8

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud