Pavel Šťastný
10. listopadu 2023 • 13:35

Štěpánek poseděl s Mourinhem: Byl po prohře naštvaný, ale to jsme zakecali

Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po nárazu vypadal nasupeně, bleskově odpověděl na tři otázky a zmizel. Trenér José Mourinho těžce kousal prohru se Slavií (0:2). O pár hodin později pak v pražském hotelu usedl k týmové večeři a ke stolu přizval kamaráda Radka Štěpánka. Povídali si téměř tři hodiny a jedno téma střídalo druhé. Tenis, rodina, děti, škola… „Prostě jako kamarádi, kteří se dlouho neviděli. Měl jsem obrovskou radost,“ líčil český tenista.



Trenér José Mourinho má jistě známých víc než dost. Přesto už před dvěma týdny v Římě žadonil u českých novinářů o číslo na Radka Štěpánka. Když se stěhoval do Itálie, ztratil všechny kontakty. Do temnoty zahučelo i spojení na bývalého profesionálního tenistu z Karviné.

„Sehnal si na mě číslo a udělal to zase svým originálním způsobem. Hrozně mě to pobavilo, ale samozřejmě hlavně potěšilo,“ vykládal Štěpánek.

Ano, povedlo se. Oba se spojili a domluvili si první setkání od doby, co Mourinho v létě 2021 převzal AS.

S ním dorazil ve středu do Prahy, aby potvrdil postup do další fáze Evropské ligy. Jenže zápas dopadl katastrofálně. Ale schůzka se nezrušila. V žádném případě.

Na týmové večeři se tak vedle Romela Lukaka nebo Paula Dybaly objevil sympatický český tenista. Štěpánek usedl s Mourinhem ke krajnímu stolu v restauraci.

„Dobrou náladu samozřejmě neměl, byl naštvaný ze zápasu, ale to jsme rychle zakecali a bavili se o jiných věcech,“ přiblížil Štěpánek, který ve čtvrtek večer dorazil i do Edenu. „Zažil jsem ho mohokrát nasupeného, ale i spoustukrát usměvavého a zábavného. On prostě takový je, byl skvělý. Byla sranda a došlo i na vtípky.“

V minulosti se potkali několikrát v Londýně nebo v Americe. Navzájem se pořád sledovali, i když se naposledy střetli před tím, co Mourinho sáhl po angažmá v Itálii.

„Bavili jsme se o všem možném. Tenis, trénování, rodina, děti, škola. Prostě jako dva kamarádi, co se dlouho nevidí,“ zmínil Štěpánek.

Ale asi není překvapením, že debata se stočila především k trénování. Zatímco Mourinho má na starosti fotbalový tým, Štěpánek cepuje nadějného Sebastiana Kordu.

„Bavili jsme se o rozdílech trénování pětadvaceti lidí a jednoho člověka. Bavili jsme se hlavně o mentalitě hráčů. Bylo to pro mě dost zajímavé,“ prozradil.

A témat bylo víc. „To bych vám tady musel převykládat skoro tři hodiny povídání,“ usmál se Štěpánek. „Ale ptal se, jak mi trénování jde a jestli mě to baví,“ doplnil.

Po víc než dvou hodinách se rozešli. Ale že by se viděli naposledy, to rozhodně ne.

„Budeme ve spojení. Říkal jsem mu, že když se naše cesty zase protnou, určitě se potkáme,“ dodal Štěpánek.

Mourinho si tak po černém večeru v Edenu odvezl z Prahy aspoň jednu milou vzpomínku.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Skupina G

Z V R P Skóre B
1. Slavia 6 5 0 1 17:4 15
2. AS Řím 6 4 1 1 12:4 13
3. Servette FC 6 1 2 3 4:13 5
4. Tiraspol 6 0 1 5 5:17 1

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud