28. listopadu 2023 • 13:34

Do Moldavska bez Trpišovského. Slavia pošetří i Holeše či Ševčíka

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
31
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalistům Slavie bude ve čtvrtečním předposledním utkání skupiny Evropské lize v Tiraspolu proti Šeriffu chybět trenér Jindřich Trpišovský. Hlavní kouč Pražanů má z pátečního tréninku zlomený nos a do Moldavska dnes s týmem neodletí. V Česku zůstanou ze zdravotních a preventivních důvodů i hráči Tomáš Holeš, Petr Ševčík,  Matěje Jurásek a Boluwatife Ogungbayi, oznámila Slavia.



Trpišovský v minulém týdnu při bagu na tréninku nešťastně utrpěl zlomeninu nosu. Ve víkendovém ligovém utkání doma s Českými Budějovicemi na lavičce byl, na tiskové konferenci ho zastoupil asistent Jaroslav Köstl. Ten mužstvo povede v Tiraspolu.

„S Jindrou v týmu spolupracujeme už nějakých 10 let, takže zhruba všichni víme, kdo co má dělat. Jsme v tomhle tým. Doufáme, že nějaká zásadní změna to zase nebude. Samozřejmě změna to bude v samotném koučování na hřišti. Ale to už jsme si taky za kariéru několikrát zkusili,“ řekl Köstl v nahrávce pro média od klubu.

„Věřím, že Jindra bude co nejdříve v pohodě a že mu uděláme radost výsledkem. De facto si tam můžeme zajistit postup do jarní části Evropské ligy, tak i tímhle způsobem ho chceme pozdravit na dálku,“ doplnil.

V Praze zůstávají také jedna z opor týmu defenzivní univerzál Holeš či záložník Ševčík. „Někteří hráči na palubě nebudou. U některých je to ze zdravotních důvodů, u některých z takových preventivních. Neletí například Tomáš Holeš nebo Petr Ševčík, kteří se budou soustředit na závěr podzimní části sezony. Zbytek týmu letí v neměnném složení. Už začíná trénovat Matěj Jurásek. Jinak letíme v plné síle i s Ivanem Schranzem s maskou,“ řekl Köstl.

Skupina G

Z V R P Skóre B
1. Slavia 6 5 0 1 17:4 15
2. AS Řím 6 4 1 1 12:4 13
3. Servette FC 6 1 2 3 4:13 5
4. Tiraspol 6 0 1 5 5:17 1

Vstoupit do diskuse
31

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud