30. listopadu 2023 • 23:50

Slavia v euforii: Bláznivý zápas! Trpišovský byl na telefonu, řekl Bořil

Autor: bac, šp
Vstoupit do diskuse
34
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Evropská liga je na jaře nemine, to je jedno z hlavních pozitiv, které si slávisté odvezou z venkovního zápasu se Šeriffem Tiraspol. Návštěva Moldavska se ale pro Slavii změnila v obrovské drama, dlouho hrozilo, že o první místo v tabulce přijdou. Díky krásnému přímému kopu Christose Zafeirise a penaltě v poslední minutě ale „sešívaní“ vykročili dokonce přímo k osmifinále. AS Řím totiž ztratil a Pražané vedou skupinu o dva body. „Strašně cenná výhra,“ jásal v televizním přenosu Sport 2 střelec prvního gólu Václav Jurečka.



„Pocity po výhře jsou krásné. Trochu jsme se trápili, byť jsme do zápasu dobře vstoupili,“ věděl Jurečka. Přitom to na trápení v první půli vůbec nevypadalo. Šeriff nestíhal tempo českého vicemistra a na dohled Aleše Mandouse se prakticky nedostal.

Gólovou radost Slavii přinesla 19. minuta. Bořilův centr usměrnil Jurečka do sítě elegantní patičkou, což jen vypovědělo o velkém sebevědomí, které si devětadvacetiletý střelec v posledních týdnech vypracoval. Objevila se ale stará známá bolístka. Místo toho, aby Slavia dohrála utkání v klidu, soupeř skóroval ze své jediné pořádné šance a to přímo do šatny.

„Nechali jsme si dát zbytečný gól do šatny. Bohužel jsme pak inkasovali další branku v druhém poločase. Zaplaťpánbůh že jsme vyrovnali a na konci jsme je donutili faulovat,“ dodal střelec, který zaznamenal branku ve čtvrtém zápase v řadě.

Hrdinou se stal ten, od kterého to fanoušci i kvůli číslu na jeho zádech čekají pravidelně. Sešívaná desítka Zafeiris si stoupl k přímému kopu, který sám vybojoval, a krásným způsobem zakroutil míč přes zeď.

A poslední z hlavních postav zápasu? Ten, od kterého by to naopak čekal málokdo. Trápící se Muhamed Tijani si v poslední minutě nastavení stoupl k penaltě a suverénním způsobem zápas rozhodl.

„Byl to bláznivý zápas nahoru dolů, prohrávali jsme, nakonec to otočili. Inkasované góly byly nešťastné. Věděli jsme, že budou hrát na brejky a hrozit ze standardek. Z obou situací jsme dostali góly…“ popisoval i kapitán Slavie Jan Bořil.

„Pak jsme do toho ale šlápli a nepříznivý výsledek 1:2 otočili. Trenéři komunikovali telefonicky, společně jsme to zvládli,“ vypíchl jednu z komplikací Pražanů, tedy absenci Jindřicha Trpišovského přímo na místě.

Slavia a první místo

  • Slavia má jistotu postupu do play off Evropské ligy. První místo a přímé osmifinále si zajistí, pokud doma porazí Servette.

  • Pokud remizuje a AS vyhraje nad Šeriffem, rozhodne mezi českým a italským týmem skóre. To má nyní Slavia o čtyři góly lepší.

  • Pokud prohraje, nesmí AS zvítězit.

Góly

Domácí: 45+3. Tovar, 56. Mbekeli

Hosté: 19. Jurečka, 78. Zafeiris, 90+4. Tijani

Sestavy

Domácí: Koval – Apostolakis, Tovar, Garananga, Artunduaga – Mbekeli, Mendes (C) (74. Vinícius, 90+1. Vardar), Talál, Badolo, J. Fernandes – Luvannor (46. Ankeye).

Hosté: Mandous – Masopust, Ogbu, Bořil (C) – Douděra, Zafeiris, Oscar, Provod, Dumitrescu (60. Wallem) – Jurečka (70. Chytil), Van Buren (70. Tijani).

Náhradníci

Domácí: Pașcenco, Străistari, Coliș, Vardar, Novicov, Ankeye, Vinícius

Hosté: Kolář, Sirotník, Vlček, Hromada, Tomič, Wallem, Chytil, Tijani, Schranz

Karty

Domácí: Talál

Hosté: Dumitrescu

Rozhodčí

Ciochirca – Weiss, Obritzberger, Gishamer

Stadion

Balšaja Sportivnaja Arena, Tiraspol

Skupina C

Z V R P Skóre B
1. Rangers 6 3 2 1 8:6 11
2. Sparta 6 3 1 2 9:7 10
3. Real Betis 6 3 0 3 9:7 9
4. Aris Limassol 6 1 1 4 7:13 4

Vstoupit do diskuse
34

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud