18. prosince 2023 • 13:50

Los Evropské ligy: Nepříjemný soupeř pro Spartu, míří do Turecka

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
152
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty mají jasno, s kým se utkají v prvním vyřazovacím kole Evropské ligy. Los ve Švýcarském Nyonu jí určil Galatasaray Istanbul. První zápas odehraje 15. února v Turecku, odveta je na programu o týden později na Letné. 



Letenští v této pohárové sezoně vypadli ve 3. předkole Ligy mistrů na penalty s FC Kodaň. Poté zvládli závěrečné předkolo EL s Dinamem Záhřeb a postoupili do skupinové fáze, kde v konkurenci Glasgow Rangers, Betisu Sevilla a Arisu Limassol obsadili druhé místo. Galatasaray zase přešel do nižší soutěže díky třetí příčce ve skupině Ligy mistrů, v níž narazil na Bayern Mnichov, FC Kodaň a Manchester United.

„Dostali jsme atraktivního soupeře. Galatasaray je několikanásobným tureckým mistrem, takže nás čeká zajímavý a náročný zápas. Víme, jakou atmosféru dokážou turečtí fanoušci vytvořit, ale my známe svoje kvality. Doma jsme silní, což může být v odvetě naší výhodou. Chceme ten dvojzápas zvládnout a postoupit do osmifinále,“ věří Lukáš Haraslín.

Do jarní fáze pohárů poprvé v samostatné historii postoupily tři české kluby, soupeře dnes ale poznala jen Sparta. Slavia v Evropské lize a Plzeň v Evropské konferenční lize totiž vyhrály své skupiny a prošly rovnou do osmifinále. Los jim určí soupeře až 23. února z vítězů úvodního kola vyřazovací části.

Anketa

Postoupí Sparta přes Galatasaray do osmifinále Evropské ligy?

ANO
NE

Sparta a Galatasaray se v pohárech dosud utkaly čtyřikrát. Poprvé v předkole Poháru UEFA (dnešní EL) v sezoně 1995/96, kdy Pražané postoupili dál po domácí výhře 3:1 a venkovní remíze 1:1. Naposledy se soupeři utkali v ročníku 1997/98 ve skupině LM. Český celek doma zvítězil 3:0, z Istanbulu si ale odvezl porážku 0:2.

Feyenoord Rotterdam s ofenzivním univerzálem Ondřejem Lingrem vyzve v repríze loňského finále Evropské konferenční ligy AS Řím, který ve skupině EL skončil druhý za pražskou Slavií. Italský celek tehdy v premiérovém finále soutěže porazil v Tiraně Feyenoord 1:0. Benfica Lisabon, za níž hraje obránce či záložník David Jurásek, se střetne s Toulouse.

Další dvojice tvoří AC Milán - Rennes, Lens - Freiburg, Young Boys Bern - Sporting Lisabon, Braga - Karabach a Šachtar Doněck - Marseille. Finále EL se odehraje 22. května v Dublinu.

Vstoupit do diskuse
152

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud