8. března 2024 • 09:11

Skoro dokonalý večer na Spartě. Média v Anglii chválí, odveta jako formalita

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
33
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Anglická média považují po utkání na Letné postup fotbalistů Liverpoolu do čtvrtfinále Evropské ligy za hotovou věc. Lídr Premier League ve čtvrtek porazil v úvodním osmifinálovém duelu Spartu 5:1 a vysoké vítězství je podle tisku také výhodné i vzhledem k dalšímu programu týmu trenéra Jürgena Kloppa. Vedle triumfu vyzdvihli Britové i návrat útočníka Muhammada Salaha.



„Liverpool není ani tak jednou nohou ve čtvrtfinále Evropské ligy jako spíš oběma,“ uvedl deník Liverpool Echo. „Dokonalý večer v Praze pro Liverpool. Skoro. Kloppův o čtyři trofeje bojující tým si prakticky zajistil místo ve čtvrtfinále jasnou porážkou Sparty,“ napsal list The Guardian.

Liverpool se v neděli v přímém souboji o čelo anglické ligy utká s obhájcem titulu Manchesterem City, poté ho čeká Sparta a následně Manchester United. „Výsledek 5:1 z české metropole udělal z odvety na Anfieldu příští týden formalitu, což se určitě bude hodit před čtvrtfinále Anglického poháru na hřišti Manchesteru United o tři dny později,“ napsal Liverpool Echo.

„Hodnota zajištění postupu do čtvrtfinále už v poločase by se mohla ukázat jako hodně důležitá v době, kdy sezona před reprezentační přestávkou dostává obrysy,“ doplnil deník.

Veřejnoprávní médium vyzdvihlo gólmana Caoimhína Kellehera. „Předvedl sérii klíčových zákroků včetně jednoho za stavu 1:0, kdy zastavil střelu Lukáše Haraslína. Míč se stáčel do sítě, než ho Joe Gomez vykopl z brankové čáry.“

Liverpoolu se po čtyřzápasové absenci vrátil Egypťan Salah, který nastoupil od 74. minuty. „Pokud jde o výsledek, nemohlo to pro mužstvo trenéra Kloppa dopadnout lépe. Návrat Salaha je rovněž příjemnou zprávou. Deset minut po příchodu na hřiště dal gól, který ale neplatil kvůli těsnému ofsajdu,“ uvedla BBC.

Kompletní známkování si prohlédněte ZDE

Vstoupit do diskuse
33

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud