8. března 2024 • 12:25

Schick dotáhl budíček. Kovář dostal góly, ale podržel. Nevýrazný Hložek

Autor: Jonáš Burger
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mají to v Leverkusenu těžké. České trio Schick – Kovář – Hložek sbírá starty často jen po minutách. Se startem play off Evropské ligy se ale dočkali všichni tři herního vytížení. Adam Hložek a Matěj Kovář dostali v prvním osmifinále proti Karabachu (2:2) šanci v základní sestavě. Patrik Schick šel do hry až v 80. minutě, přesto dokázal na srovnat a udržet neporazitelnost vedoucího celku bundesligy, která trvá od startu sezony.



Výlet do více než 3 000 kilometrů vzdáleného Baku, kde mistr Ázerbájdžánu hraje domácí zápasy nezačal pro Němce, jak si představovali.

Od první inkasované branky ještě uchránila českého brankáře tyč, o minutu později už ale na ránu Benzii pod břevno neměl nárok. Znovu kapituloval v nastavení prvního poločasu, kdy ho po protiútoku obešel Juninho.

„Karabach hrál výborně v prvním poločase a my měli problémy v útoku i v obraně. Poločasová přestávka nebyla jednoduchá. Nebyl to ligový zápas, ale vyřazovací. Museli jsme na to jít chytře,“ hodnotil nepovedený začátek trenér hostů Xabi Alonso.

Leverkusen si následně pomohl náhradníky. Florian Wirtz, který nahradil Hložka snížil elegantním lobem po chybě v rozehrávce domácích. V 83. minutě udržel šanci na dobrý výsledek Kovář. Obrana „Werkself“ znovu pustila do samostatného úniku Juninha, ale adept na post reprezentačního gólmana ho skvěle vykrokoval a Brazilec jej trefil do hlavy.

Na konečných 2:2 srovnal v nastavení hlavou po centru Andricha Patrik Schick. Český kanonýr se trefil poprvé (v soutěžním zápase) v kalendářním roce a zároveň ve třech zápasech Evropské ligy v řadě.

„Věděli jsme o síle Karabachu, ale první poločas jsme se nechytali. To jsme v druhé půli změnili a ukázali jsme, čeho jsme na hřišti schopní. Už mnohokrát střídající hráči odvedli skvělou práci. Ale samozřejmě, Flo (Wirtz) a Granit (Xhaka) jsou rozdíloví hráči, kteří nám pomohou kdykoli,“ zapomněl na Schicka v pozápasovém rozhovoru Jonathan Tah.

„Pozměnili jsme některé věci, zvýšili tempo a ukázali hrdost a odvahu. Vzpamatovali jsme se a měli jsme větší kontrolu nad zápasem. Výsledek je přijatelný a odvetu hrajeme doma,“ pochválil své svěřence za reakci Alonso.  

Leverkusen čekají do reprezentační přestávky ligové zápasy s Wolfsburgem a Freiburgem, ve čtvrtek mezi nimi domácí odveta proti Karabachu. Na začátku příštího týdne oznámí Ivan Hašek svou nominaci na utkání s Norskem a Arménií. Kovář a Schick by měli mít místo jisté. Nad Adamem Hložkem kvůli nevýrazným výkonům stále visí otazník.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud