29. července 2021 • 21:47

Slovácko - Plovdiv 1:0 (2:3 na penalty). Konec už ve druhém předkole

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slovácka vypadli ve 2. předkole Evropské konferenční ligy s Plovidem. Po porážce v Bulharsku 0:1 dnes v normální hrací době domácí odvety vyhráli stejným výsledkem brankou Vlastimila Daníčka, skóre se i přes výraznou převahu Slovácka nezměnilo ani v prodloužení. Hrdinou penaltového rozstřelu se stal bulharský gólman Ilko Pirgov, který chytil střely Vlastimila Daníčka, Daniela Holzera a Tomáše Kohúta. Tím zajistil Lokomotivu postup do třetího kola, kde se utká s FC Kodaň.



Slovácko historicky první účinkování na evropské půdě ukončilo hned ve 2. předkole. Dosud hrál tým z Uherského Hradiště v letech 2001 - 2003 jen dnes už neexistující Pohár Intertoto.

Domácí začali odvetu očekávaným náporem a na bulharskou branku se valil jeden útok za druhým. V 5. minutě nedoskočil Sadílek na centr Petržely, nedlouho poté zase hlavičkoval do středu brány Cicilia.

Slováckému tlaku ale chyběla větší přesnost finálních přihrávek a často i jednoduchost v hledání skuliny v obraně soupeře. Ve 26. minutě ale přečíslili domácí pravou stranu soupeřovy obrany, Navrátil našel nabíhajícího Daníčka, který otevřel skóre a smazal manko z Plovdivu.

Brankář bulharského týmu Ilko Pirgov lapil tři z pěti penalt Slovácka
Brankář bulharského týmu Ilko Pirgov lapil tři z pěti penalt Slovácka

Hosté se během první půle zmohli na několik brejků, z nichž ale žádný nespadal do kategorie gólových. Nejblíže k tomu měla akce Salinase a Minčeva, s kterou si poradil brankář Nguyen.

Slovácko diktovalo průběh hry i na přelomu poločasů. Ve 47. minutě vystřelil nebezpečně Sadílek, ale gólman Pirgov ránu vyrazil. Po hodině hry to zkusil tvrdou přízemní střelou Cicilia, ale mířil těsně vedle.

Soupeř se dostal do jediné šance po hlavičce Ilijeva. Jinak čelil velké převaze domácích, kteří ale neproměnili šance Hofmanna, Jurečky a Sadílka a duel šel do prodloužení.

V něm už síla slovácké ofenzivy ochabla, do příležitostí se dostal i bulharský celek, ale rozhodnutí musely přinést až penalty. V rozstřelu se vyznamenal gólman Lokomotivu Pirgov, překonat ho dokázali jen Jurečka a Kadlec.

Góly

Domácí: 26. Daníček

Hosté:

Sestavy

Domácí: Nguyen – Reinberk (105. Tomič), Hofmann, Kadlec (C), Kalabiška (91. Divíšek) – Petržela (91. Holzer), Daníček, Havlík, Navrátil (63. Jurečka) – Sadílek – Cicilia (110. Kohút)

Hosté: Pirgov – Gomis, Crăciun, Petrovič (91. Bykov) – Karagaren, Vitanov, Umarbojev (69. Jančev), Ruane – Salinas, Minčev (104. Ivanov), Iliev (C)

Karty

Domácí: Havlík, Divíšek

Hosté: Ruane

Rozhodčí

Andrew Madley – Ian Hussin, Daniel Robathan

Stadion

Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty, Uherské Hradiště

Návštěva

4208 diváků

1. FC Slovácko Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud