Jan Vacek
17. února 2022 • 22:51

Sparta - Partizan 0:1. Zbytečný gól v závěru po chybě Letenských

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
86
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Věřili v odpustek. V omluvenku za bídný víkendový výkon proti Plzni. Fanouškům ho ovšem fotbalisté Sparty nedoručili. V úvodním utkání play off Konferenční ligy podali včera večer další nepřesvědčivý výkon, v závěru zápasu navíc zaváhání zadních řad potrestal krásným lobem Queensy Menig a Srbové tak výhrou 1:0 odsunuli Letenské na pokraj vyřazení. Za týden čeká v Bělehradě Adama Hložka a spol. pořádně těžká šichta.



Další zemětřesení v sestavě, další snaha najít optimální základní sestavu. Ovšem znovu nevydařená. Sparta sice měla utkání s Partizanem dlouho pod kontrolou, v závěru se ale dopustila kardinální chyby, která jí odsunula až na hranu evropské propasti.

V 78. minutě ve středu pole lacino odevzdal balon střídající Ladislav Krejčí starší, Partizan založil bleskový výpad, který zakončil povedeným lobem záložník Queensy Menig. A rozhodl.

Domácí už se na odpověď nezmohli. Vyrovnat neměli pořádně z čeho. Opravdu vyložených šancí měli zhruba stejně, jako bylo poslanců, které v posledních dnech pustil v parlamentu ke slovu Tomio Okamura . Tedy minimum.

Majitel Sparty Daniel Křetínský a prezident UEFA Alexander Čeferin
Majitel Sparty Daniel Křetínský a prezident UEFA Alexander Čeferin

Tu vůbec největší zakončoval v prvním poločase po centru Jakub Peška z pravého křídla zakončoval Dávid Hancko. Jeho hlavičku na zadní tyč ale vyrazil mrštným zákrokem gólman Aleksandar Popovič. Krátce poté zakončoval v nadějné pozici Adam Karabec, hradbu těl přes sebou ale neprobořil.

Jinak to směrem dopředu neladilo. Když už rudí vyrazili k zajímavému výpadu, zpravidla je zradila přesnost v předfinální fázi. Po šestnáctku se Sparta dostala, dál už to nešlo. I proto na hostujícího gólmana za celé utkání vyslala pouze jednu střelu. A to je žalostně málo.

Prohrát navíc mohla ještě výraznějším rozdílem, Miloš Jojič ale v úplném závěru vyloženou příležitost neproměnil.

I tak ale Pražany za týden v Bělehradě čeká pořádně náročná šichta. Budou čelit hordě fanatických fanoušků Bělehradu, někteří z nich se ostatně dostali do ochozů už včera. Část z nich „vpustili“ za turnikety permanentkáři Sparty, kterým se v Srbsku dostane reciproční pomoci. Další část pak zamířila do sektoru na žádost policie, která několik desítek příznivců Partizanu stáhla z bezpečnostních důvodů z ulic Prahy právě na tribunu.

Především ale budou muset mazat manko z domácí bitvy. A to půjde jen těžko, pokud významně nezvýší kvalitu v útočné fázi. Ta je totiž momentálně vysoce nedostatečná.

Góly

Domácí:

Hosté: 78. Menig

Sestavy

Domácí: Holec – Suchomel, Vitík, Čelůstka (79. Panák), Hancko – Sáček, Pavelka /C/ – Pešek (67. Ladislav Krejčí st.), Hložek, Karabec (56. Haraslín) – Čvančara (67. Dočkal).

Hosté: Popović – Miljković (58. Živković), Vujačić, Miletić, Urošević – Jojić, Zdjelar – Marković /C/ (63. Jović), Natcho (46. Jevtović), Menig (83. Terzić) – Gomes (63. Milovanović).

Náhradníci

Domácí: Heča, Kotek, Gabriel, Souček, Krejčí st., Dočkal, Polidar, Haraslín, Panák, Minčev, Patrák, Ryneš

Hosté: Stevanović, Saničanin, Holender, Pavlović, Baždar, Živković, Milovanović, Jović, Lutovac, Smiljanić, Jevtović, Terzić

Karty

Domácí: Hložek, Ladislav Krejčí st.

Hosté: Marković, Vujačić, Terzić

Rozhodčí

Ekberg – Culum, Klyver (SWE)

Stadion

Praha-Letná

Návštěva

1000 diváků

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
86

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud