Jan Vacek
24. února 2022 • 04:50

Sparta potřebuje injekci. Do karet hraje návrat zraněných i soupeřovo derby

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
7
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Takový vstup si rozhodně nepředstavovala. Jarní část sezony sotva začala a Sparta už na dvou ze tří front bojuje o holý život. Dnes vstupuje na forhont ta evropská. Letenští se v Bělehradě pokusí zahasit nezvládnuté domácí utkání s Partizanem, v odvetě musí mazat mrzuté manko 0:1. „Čekám zajímavý fotbal nahoru dolů,“ zdůraznil kouč Pavel Vrba.



Závan moderny? Ani náhodou. Něco pro příznivce tradic a tak trochu oldschoolu? Jednoznačně. Fotbalový stadion Partizana, domovina slavného srbského klubu, působí zvenčí jako nevalně udržovaná sokolovna. V tiskovém středisku pro novináře třeba najdete basketbalový koš, nad otevřenými ochozy se tyčí osvětlení nápadně podobné hradeckým lízátkům…

Právě v těchto kulisách bude dnes večer Sparta válčit o prodloužení evropské cesty. Na Balkán si nepřivezla vůbec dobrou výchozí pozici, porážka 0:1 z letenské bitvy i po týdnu hodně bolí.

„Bude rozhodovat naše ofenziva. Pokud bude taková jako úvodních dvacet minut v prvním utkání, jsme schopní to zdramatizovat. Doufejme, že to tak bude,“ říká trenér Pavel Vrba.

Pražané věří v restart. O víkendu nehráli ligu, protože plánovaný duel s Jabloncem odsunula sněhová vánice. Adam Hložek a spol. tak měli extra čas navíc, aby se na očekávanou odvetu patřičně nachystali.

„Pro nás je asi lepší, že jsme na tak těžkém terénu nehráli. Mohli jsme si dát klasický tréninkový týden. Věřím, že se to v odvetě ukáže,“ upozornil Vrba, jenž má na Partizan dobré vzpomínky. Před čtyřmi lety ho dokázal s Plzní v prvním jarním kole Evropské ligy vyřídit.

Pavel Vrba a Tomáš Rosický na tréninku Sparty v Bělehradě
Pavel Vrba a Tomáš Rosický na tréninku Sparty v Bělehradě

Zkušeného kouče může těšit postupně se vyprazdňující marodka. Kromě dlouhodobých marodů Lukáše Juliše a Matěje Pulkraba zůstal v Praze i zkušený stoper Ondřej Čelůstka, jinak jsou rudí kompletní. Tedy i s Ladislavem Krejčím mladším a Casperem Höjerem.

„S Láďou Krejčím mladším to vypadá dobře. Ondra Čelůstka má zdravotní problémy, musíme ho nahradit. Máme tři hráče na dva posty, volit budeme mezi Hanckem, Panákem a Vitíkem,“ prozradil letenský kouč.

Lze předpokládat, že zkušený trenér vsadí na duo Vitík–Panák a Hancko se objeví na levém kraji. Do akce se po zápasové stopce vrací pravý obránce Tomáš Wiesner.

Spartě může hrát do karet i skutečnost, že Partizan hned v neděli nastoupí do ostře sledovaného derby proti Crvene Zvezdě. Půjde o srbský titul, soupeř Pražanů má před nenáviděným rivalem aktuálně náskok pěti bodů.

„Osobně si ale myslím, že Partizan chce uspět v obou utkáních. Snad jim to znepříjemníme a do derby nepůjdou v optimálním rozpoložení,“ usmál se Vrba.

Rudí by to nutně potřebovali. Vstup do jara s výjimkou pohárového derby na Slavii zatím není z jejich pohledu ani trochu optimální. Sparta nutně potřebuje koňskou dávku sebevědomí přímo do žíly. Sáhne si pro ni už dnes večer v srbském pekle?

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
7

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud