6. května 2022 • 08:25

Zavřená Tribuna sever a pokuta. Slavia pyká za fans i zavřené východy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
23
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Slavia kvůli chování fanoušků v domácím odvetném čtvrtfinále Evropské konferenční ligy s Feyenoordem Rotterdam odehraje příští domácí zápas v evropských soutěžích před částečně uzavřeným hledištěm. Disciplinární komise UEFA zároveň udělila pražskému týmu pokutu 15 000 eur (téměř 369 tisíc korun).



Vršovický klub musí uzavřít severní tribunu, kde sídlí slávistický „kotel“, tedy nejméně 3000 míst. Právě odtamtud v odvetě s nizozemským celkem, která se hrála 14. dubna, použili diváci pyrotechniku, házeli předměty na hrací plochu a blokovali průchody. Finanční pokutu dostala Slavia za uzavřené únikové východy.

Slavia v Edenu podlehla Feyenoordu 1:3 a v součtu s úvodní remízou 3:3 na jeho hřišti v Evropské konferenční lize skončila. Celek z Rotterdamu si v semifinále poradil s Olympiquem Marseille a v premiérovém finále soutěže 25. května vyzve AS Řím.

Už v březnu disciplinární komise UEFA podobně potrestala jiný pražský celek Spartu kvůli rasistickému transparentu jejích fanoušků v únorové odvetě Evropské konferenční ligy na hřišti Partizanu Bělehrad. Uzavření části stadionu na Letné se musí týkat minimálně pěti tisíc míst. Navrch Sparta dostala pokutu 3250 eur (80 tisíc korun).

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
23

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud