22. července 2022 • 13:05

Úklidová četa na Spartě bez práce. Vzorní vikingové překvapili: Jako vždy

Autor: mas
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mnoho sparťanských fanoušků odcházelo ve čtvrtek ze stadionu po remíze 0:0 s Vikingem v Konferenční lize zklamaných. Spokojení Norové si odvezli nadějný stav. A jejich fanoušci? Ve sparťanské aréně se zachovali jako příkladní hosté a stali se jedinými vítězi večera. Svůj sektor totiž po utkání uklidili a veškeré odpadky naskládali do igelitových pytlů. Členové úklidové čety v Generali areně kroutili hlavou. Něco podobného ještě nezažili.



Norští fanoušci pojali výjezd do Prahy se vším všudy. Odváží si zážitky z centra města, kde se před utkáním skupinově producírovali. Někteří z nich měli na hlavě typické vikingské helmy s rohy.

Před utkáním stihli také ochutnat pivo v jedné z proslulých pražských hospod U Fleků. Když pak shlédli, jak jejich tým srdnatě v defenzivním bloku ubojoval remízu 0:0, mohli být rozhodně spokojeni.

Bujaré oslavy? Jistě na ně došlo, ale před odchodem ze stadionu po sobě nejprve vyčistili prostor, kde celý zápas jedli klobásy a popíjeli pivo. Posbírali totiž kelímky a tácky a nasoukali je do pěti igelitových pytlů. Možná se inspirovali japonskými fanoušky, kteří se vemi podobně počínali na posledním mistrovství světa. 

„Tohle jsme ještě neviděli,“ kroutili pak hlavami členové úklidové skupinky na Letné podle jednoho z fanoušků Vikingu. Ten sdílel příspěvek na Twitteru se slovy: „Jako obvykle. S pytli na odpadky jsme po sobě uklidili.“

Fotka pytlů a heslo „jdu uklidnit stadion“ pak zakončovalo sérii příběhů z výjezdu do Prahy na instagramové fanouškovské stránce Vikingoslo.

Fanoušci Vikingu Stavanger v Praze
Fanoušci Vikingu Stavanger v Praze

Viking Stavanger: žádný outsider, bývalý Fillův klub
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud