17. srpna 2011 • 12:24

Uhrin ml. chválí kapitána Plzně: Horváth byl famózní!

Autor: spo, bke
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Plzně senzačně vyhráli v Kodani 3:1 a výrazně se přiblížili milionářské Lize mistrů. Fotbalový kouč Dušan Uhrin mladší, který jako expert utkání hodnotil, chválí zejména kapitána Pavla Horvátha.



Horváth byl podle Uhrina vůbec nejlepším hráčem na hřišti. O tom, jak plzeňský kapitán utkání zvládne, panovaly pochybnosti.

Utkání očima experta Dušana Uhrina mladšího

„Musím říct, že Plzeň mě mile překvapila, byl to od ní týmový výkon, určitě si zasloužila vyhrát. Podle mě je 3:1 odpovídající výsledek. Protože Kodaň neukázala v utkání nic, až na nějaké závary v pokutovém území.

Nejlepší hráč na hřišti byl pro mě Pavel Horváth, který v podstatě celý zápas udával rytmus jak v obranné, tak v útočné fázi. On snad nezkazil, kromě jedné přihrávky na začátku druhého poločasu, ani jeden pas. Byl to klíčový muž v tomto duelu.

Společně se stoperem Mariánem Čišovským, který uhlídal Dameho N‘Doyeho. Určitě mě překvapil i Martin Fillo, který po dobu, co byl na trávníku, hrál velice dobře a všechno korunoval parádním gólem. Plzeň to má víc než dobře rozehrané.

Nesmí samozřejmě ničemu podlehnout. Ovšem domnívám se, že když Kodani odešli někteří hráči, kteří tam působili minulý rok, tak to hodně narušilo skladbu mužstva. Bylo to na výkonu také vidět, celek není absolutně sehraný, záložní řada byla hodně slabá.

Nemyslím si, že Dánové Plzeň podcenili. Ale stav je takový, že Viktoria má velice dobrý tým. Každopádně je sehranější, je vidět, že hráči o sobě vědí. Musím říct, že tak jako v Kodani, hrála druhou půli i v odvetě s Trondheimem. A včera byl výkon skvělý po celé utkání.

Viktorii chyběli dva důležití muži, Bakoš s Jiráčkem. Předpokládal jsem, že to bude znát, ovšem moc to vidět nebylo. Myslím, že tam byl právě ten hodně nadstandardní výkon Horvátha. Jak odebíral balony v defenzivě a pak je dopředu dával naprosto přesně, z toho Plzeň těžila.“

Kapitán Pavel Horváth oslavuje výhru Plzně v Kodani
Kapitán Pavel Horváth oslavuje výhru Plzně v Kodani

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud