23. srpna 2011 • 20:15

Za pokladem i s Horváthem. Plzeň může brát 225 milionů korun

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Od postupu do hlavní fáze Ligy mistrů dělí Plzeň poslední krůček. Maličký, přitom zatraceně těžký. Stačí jediné. Ve středu proti Kodani udržet náskok 3:1 z prvního duelu a může se slavit. Před možná největším zápasem klubové historie jsou všichni hráči v pořádku, nažhavení a připravení nechat na hřišti duši. Včetně Pavla Horvátha, jenž vyléčil zánět středního ucha a proti Kodani nastoupí. „Fanoušky potěšíme,“ slibuje plzeňský kapitán.



Na úterním předzápasovém tréninku v Edenu byli hráči samá legrácka. Báčko, krátké přihrávky, lehké rozklusání. Prostě pohoda, žádný stres před zápasem roku. „Jako tým jsme kompletní a zdraví,“ těší trenéra Vrbu.

Pro odvetu s Kodaní bude mít k dispozici i Jiráčka s Bakošem, kteří kvůli kartám vynechali utkání v Kodani. V pořádku je i Pavel Horváth, jenž nenastoupil o víkendu s Duklou Praha. „Jsem akorát hodně zpocený, je opravdu tropické počasí. Ale budu připravený do zápasu,“ potvrdil plzeňský špílmachr.

Plzeň vstupuje do odvety se sakra dobrými kartami. Výhra 3:1 v Dánsku je pasuje do role kandidáta na postup, ač by tomu ještě před týdnem věřil málokdo. „Víme, že to bude zatraceně těžké. Ale přijeli jsme dát tři góly,“ přesto tvrdí švédský kouč Kodaně Nilsson.

„Středa je pro nás mimořádný den, i v mé kariéře. Champions League je třešnička na dortu, to nejmimořádnější, co v evropském fotbale může být,“ těší se na odvetu v Edenu plzeňský kouč Vrba.

Hodně bude záležet na obraně. Právě ta bude základním kamenem plzeňského úspěchu. Čím déle udrží Západočeši nulu vzadu, tím lépe. Trenér Vrba pravděpodobně opět zvolí osvědčenou čtveřici Rajtoral, Bystroň, Čišovský, Limberský.

„Víme, že Kodaň bude hrát ofenzivně, máme dost informací. Ale my se nechceme nikomu přizpůsobovat, musíme hrát naší hru. Jinak dopadneme jako s Trondheimem,“ upozorňuje vrba.

Pavel Horváth a Pavel Vrba na tiskovce před rozhodujícím bojem o postup do Ligy mistrů
Pavel Horváth a Pavel Vrba na tiskovce před rozhodujícím bojem o postup do Ligy mistrů

Pokud Plzeň ve středu uspěje, otevře bránu ke zlatému pokladu. Za postup do hlavní fáze Ligy mistrů klub včetně dosavadních bonusů z předkol inkasuje přes 200 milionů korun, což znamená víc jak dvojnásobek současného rozpočtu.

„Nejen já, ale celé mužstvo cítíme obrovskou šanci. Ale nic není rozhodnuté. Musíme jít do zápasu s čistou hlavou a udělat vše proto, aby se to povedlo,“ doufá Horváth.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud