28. září 2011 • 20:03

Zázrak se nekonal, Plzeň si z Milána odváží porážku 0:2

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Plzně si z dnešního zápasu druhého kola základní skupiny Ligy mistrů na hřišti AC Milán odvezli porážku 0:2. Západočechům k bodovému zisku nestačil ani odvážný výkon v prvním poločase, kdy Bakoš a Horváth nevyužili dvě velké šance. Po přestávce o výhře vysoce favorizovaného AC rozhodli Ibrahimovic, který proměnil penaltu, a Cassano.



V polovině října se Plzeň představí v Barceloně, která dnes zvítězila v Borisově a společně s Milánem vede s čtyřmi body skupinu H. Plzeň má stejně jako Borisov na kontě jeden bod, v LM až při svém osmém letošním utkání našla přemožitele.

Fanoušci milánského velkoklubu byli na San Siru natěšení, jak jejich oblíbenci lehce přehrají v přímé konfrontaci italských a českých šampionů plzeňské "trpaslíky" a do tabulky si připíšou očekávané vítězství po úvodní remíze na půdě obhájce vítězství soutěže v Barceloně.

Plzeň však po předchozích výhrách v předkolech v Jerevanu, Trondheimu a Kodani nabrala dost sebevědomí na to, aby se nezalekla ani sedminásobných šampionů Ligy mistrů.

Snahu Západočechů o odvážný a ofenzivní fotbal už v druhé minutě dokumentoval hlavičkující útočník Bakoš, který už málem slavil svůj osmý letošní zásah v pohárech, ovšem možná životní okamžik slovenského forvarda překazil skvělým zákrokem brankář Abbiati.

Zahanbit se na druhé straně nedal ani plzeňský gólman Čech. V páté minutě nohama vyrazil Cassanovu ránu a odpíchl se k povedenému výkonu. V první půli z něj byl nešťastný hlavně hvězdný útočník Ibrahimovic: jeho návrat po zranění "tifosi" před utkáním bouřlivě slavili, ale švédský forvard jen kroutil hlavou nad tím, když mu Čech ještě před pauzou zneškodnil dvě velké možnosti. A podruhé v zápase Čecha v přímém souboji nepřekonal ani Cassano.

Antonio Cassano střílí druhý gól AC Milán.
Antonio Cassano střílí druhý gól AC Milán.

Plzeň občas zůstávala v obranném krytu na vlastní polovině, ovšem nezalekla se ani nabídnutých útočných výzev. V prvním poločase hosté dokonce měli víc střel na branku než věhlasný soupeř. Západočeši, kteří se na San Siru představili po Spartě a Liberci jako třetí český klub, litovali hlavně toho, když pokus kapitána Horvátha šest minut před pauzou skončil metr vedle pravé tyče. Horváth nebyl daleko od toho, aby se stal druhým českým střelcem v historii na milánském kolosálním stadionu po exsparťanu Junovi.

Milán nehodlal dopustit, aby po domácích nezdarech v minulé sezoně v Lize mistrů s Ajaxem a Tottenhamem prohrál potřetí za sebou, což se mu ještě nikdy předtím nestalo. Milánského giganta z nejistoty vyvedl až začátek druhé půle. Plzeňští v 52. minutě cítili hodně křivdy poté, co se míč v pokutovém území otřel o ruku stopera Čišovského a sudí Meyer se po chvilkovém váhání a radě brankového sudího odhodlal k nařízení penalty.

Při její exekuci nezaváhal Ibrahimovic a emotivní oslavou dal najevo, jak jej těší, že na Čecha konečně vyzrál. Plzeň znovu kontrovala Horváthovou střelou, ale v 66. minutě ukázal znovu svoji výjimečnost Ibrahimovic. Skvěle si zpracoval vysoký pas a kolmicí vysunul na zteč útočného parťáka Cassana, který si zblízka poradil i s úspěšným zakončením.

V tu chvíli bylo jasné, že český tým ani na pátý pokus na San Siru nedokáže bodovat. AC s náskokem v kapse už měl na hřišti viditelný nadhled a mohl už pomalu myslet na víkendový šlágr italské ligy s Juventusem Turín.

Závěrečnou možnou dramatickou zápletku odmítl pět minut před koncem střídající plzeňský útočník Ďuriš, který zblízka pálil nad. Hosté tak odjeli ze San Sira s prázdnou, i tak jim čtyři tisícovky jejich příznivců v hledišti při odchodu z trávníku tleskaly.


Utkání 2. kola skupiny H fotbalové Ligy mistrů:

AC Milán - Viktoria Plzeň 2:0 (0:0)

Branky: 53. Ibrahimovic z pen., 66. Cassano. Rozhodčí: Meyer - Henschel, Bronhorst (všichni Něm.). ŽK: Petržela, Čišovský, Horváth, Čech. Diváci: 66.859.

Sestavy:
AC Milán: Abbiati - Abate (88. De Sciglio), Nesta, Thiago Silva, Antonini (78. Taiwo) - Nocerino, Van Bommel, Seedorf (70. Aquilani) - Ibrahimovic, Cassano, Emmanuelson. Trenér: Allegri.

Plzeň: Čech - Rajtoral, Čišovský, Bystroň, Limberský - Horváth, Jiráček - Petržela, Kolář (90. Darida), Pilař (75. Fillo) - Bakoš (68. Ďuriš). Trenér: Vrba.

Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud