Jonáš Bartoš
28. září 2011 • 23:25

Zeď Čech i rozštelovaný Horváth. Čtyři body, které se Plzni (ne)povedly

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

ANALÝZA - Plzeň se na San Siru rvala statečně, skoro hodinu držela bezbrankovou remízu 0:0. Pak přišla nešťastná ruka Čišovského, penalta Ibrahimovice a bylo vymalováno. Druhý gól Cassana jen podtrhl vítězství italského mistra.Co se Západočechům na horké půdě v Miláně povedlo, co mohla Viktorka naopak zvládnout lépe? Nabízíme hodnocení iSport.cz.



První poločas nabídl hodně nebezpečných momentů na obou  stranách. AC Milán mohl vést klidně 2:0, ale taky 0:2 prohrávat. Ostřílené hvězdy "rossoneri" nakopla až ruka stopera Čišovského, po které Ibrahimovic proměnil penaltu. Pak přišel druhý gól Cassana a bylo rozhodnuto.

ZEĎ JMÉNEM MAREK ČECH

Marek Čech poprvé v plzeňské brancec zakusil, jak chutná ofenzivní kolotoč evropských hvězd. Užil si zejména s dvojicí Cassano, Ibrahimovic. Zkušený gólman si dlouho počínal skvěle.

V prvním poločase zlikvidoval minimálně dvě gólovky. Tutovku Cassana vyrazil nohama, poradil si i se střelou Ibrahimovice. Penaltě, která se kopala po ruce Čišovského, už zabránit nedokázal. Šanci neměl ani při druhém gólu. Za předvedený výkon však zaslouží velkou pochvalu.

ODVAHA DRZÝCH KŘÍDEL

Zápas sotva začal, a hbitý Pilař už odvážně štrikoval ve vápně Milána. Ve třetí minutě se parádně uvolnil na levé straně, posadil míč na hlavu Bakoše, jehož pokus horko těžko vyškrábl Abbiati.

Právě plzeňský mladíček patřil k nejlepším hráčům Viktorie. Velkého utkání na slavném San Siru se nezalekl, obětavě pomáhal i v obraně. Pár průniků předvedl u pravé lajny také Milan Petržela. Obě křídla o sobě dávala vědět zejména v prvním poločase, pak jejich aktivita upadala. Odvaha, ta Plzni především na začátku utkání rozhodně nechyběla.

PŘESTŘELUJÍCÍ HORVÁTH


Kdyby svou levačku seřídil před odchodem do kabin lépe, mohl zápas vypadat úplně jinak. Pavel Horváth měl na noze vedoucí gól, v dobré příležitosti však míč zakroutil vedle.

Plzeňskému kapitánovi to na San Siru jednoduše nelepilo. Celkově nebyl ve své kůži, dlouho si zvykal na vysoké tempo utkání a kazil přihrávky. Ve druhé půli sice své pasy zpřesnil, ke zkorigování výsledku to bohužel nevedlo.

PROSTOR OFENZIVNÍM HVĚZDÁM

Zlatan Ibrahimovic, Antonio Cassano. O téhle dvojici se Pavlu Vrbovi i celé Plzni bude zdát ještě hodně dlouho. Jakmile se přiblížili k vápnu, plzeňská obrana mohla rovnou vyhlašovat poplach. Raketové zrychlení, schopnost krátké, účinné kličky a bleskové zakončení. To jsou vlastnosti, které oba milánské hroty zdobí.

V prvním poločase ještě Marek Čech jejich pokusům vzdoroval, pak už jen přihlížel milánské radosti. Ibrahimovic jistě proměnil penaltu, Cassano zakončil akci švédského útočníka parádním obloučkem. Hotovo, vymalováno.

Nutno podotknout, že oba měli v ofenzivě hodně prostoru, plzeňští obránci si je nechávali příliš od těla. Útočníci podobného formátu se však nahánějí proklatě těžce...

Marian Čišovský se snaží Antoniu Cassanovi zabránit v hlavičce.
Marian Čišovský se snaží Antoniu Cassanovi zabránit v hlavičce.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud