Jonáš Bartoš
31. října 2011 • 21:00

VIDEO: Takhle hraje bago Messi! Barcelona si zatrénovala v Edenu

TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hvězdy, které fanoušci v Česku spatří možná jednou za život. Iniesta, Xavi, Puyol, Villa, Piqué… Mezi barcelonskými esy však mnohem jasněji září jiné jméno. Lionel Messi, nejlepší fotbalista planety. Čtyřiadvacetiletá megastar si se spoluhráči zatrénovala v Edenu, kde se Barcelona v úterý od 20:45 postaví Viktorii Plzeň. Podívejte se na video, kde se Messi zapojil do populárního baga.



Je brán za Maradonu či Pelého moderní doby. Jednoduše fenomenálního fotbalistu, který přepisuje historii. Malý kouzelník fanouškům v Praze své kousky naplno ukáže až v úterý, něco málo už předvedl na pondělním předzápasovém tréninku Barcelony.

Hráči katalánského velkoklubu vyběhli na trávník v Edenu před půl osmou večer. Mezi nimi i „malý velký muž“, 169 centimetrů vysoký Messi. Nejlepší fotbalista planety se spolu s dalšími hráči rozdělil na dvě party. Obě začaly bagem v rychlém tempu, všechno s bedlivým výrazem ve tváři sledoval na půlící čáře trenér Guardiola.

Messi se přidal ke skupince s Alvésem, Mascheranem či Abidalem, další hvězdy včetně Puyola, Xaviho, Iniesty či Villy si kopaly ve druhém kroužku. Messi byl v dobrém rozpoložení. Vtipkoval se spoluhráči, často si křikl, aby mu ostatní přenechali balon.

VIDEO: Fotbalisté Barcelony si zatrénovali v Edenu

Hvězdný Messi si zatrénoval s týmem Barcelony v Edenu
Video se připravuje ...


Jak má obletovaný fotbalista ve zvyku, míče se dotýkal zásadně levou, silnější nohou. Balon od ní v rychlém tempu posílal dál, většinou s velkou přesností. Doprostřed kolečka, kam se dostává chybující fotbalista, se během deseti minut dostal pouze dvakrát. Velký hráč zkrátka válí i na tréninku.

Po čtvrt hodině musely novináři tribuny opustit, zbytek času už Guardiola se svými svěřenci piloval taktické varianty bez přítomnosti kamer či fotoaparátů.

„Chceme vyhrát, abychom měli klid,“ připomněl katalánský kouč, že v případě výhry nad Plzní by si Barceona s předstihem zajistila postup do jarních bojů. Zda se to momentálním králům klubové fotbalové scény podaří, se ukáže už v úterý večer. To už i fenomenální Messi pojede „naostro“.

Vysmátý Lionel Messi
Vysmátý Lionel Messi

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud