Michal Koštuřík
7. března 2012 • 22:40

V hlavní roli génius... Úchvatný Messi dal Leverkusenu pět gólů

Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Dá se vůbec genialita Lionela Messiho popsat slovy? Nejsou na ni krátká? Radši jen suchá fakta: útočník FC Barcelona nasázel německému Bayeru Leverkusen v odvetě osmifinále Ligy mistrů pět gólů a stal se tak prvním hráčem, který to v jednom zápase dokázal. Při výhře 7:1 dělal ze soupeřů kašpary: jeho dva loby přes gólmana Bernda Lena, to byla fotbalová pohádka. S hořkým koncem pro Kadlece a spol.



Celkové skóre 10:2, Messi 6 branek. To je resumé dvojzápasu, v němž se německý vicemistr převtělil do role fotbalových učedníků. Zvlášť ve středu na Nou Campu, kde vládl král Lionel Messi. Tento chlapík je prostě ďábel. Vypadá to, že dá gól, kdy si zamane.

Úvodní cvičnou paralyzaci hostující obrany si připravil po deseti minutách. Fábregasův oblouček jej našel za obranou, Messi si přiťukl míč hrudí proti noze a jeho pohotovou ránu k tyči gólman Leno vyrazil. Vše? Kdepak, k dorážce do odkryté brány se za moment dostal Pedro a požár na poslední chvíli hasil obránce Gonzalo Castro. To bylo první varování. Pak už „jel“ Messi naostro.

Pořád někdo z vás pochybuje o tom, že je nejlepší hráč na světě? Přehrajte si jednou, dvakrát, desetkrát akci ze 25. minuty a budete mít snad už definitivně jasno.

Podívejte se na první dva Messiho góly:
Barcelona 6 - 0 Bayerleverkusen GOALS MESSI... by Maclar_Buradatv

Argentinský diblík po skvostné přihrávce Xaviho uháněl z křídla sám na vyběhnuvšího Lena a těsně před ním balon lehounce dloubnul. Lob pomalu letěl, obránce za ním sprintoval, ale zkáze nezabránil.

Zapadl přesně ke vzdálenější tyči. Famózní kousek! Těžko si lze jen představit, že něco takového svede s naprostou samozřejmostí někdo jiný. A to byl teprve začátek jeho včerejší galasupershow.

Je libo další důkaz o Messiho dokonalosti? Není problém. Ve 42. minutě převzal v rohu šestnáctky Iniestovu přihrávku, udělal pár rychlých kroků do středu, vyšachoval ze hry několik protihráčů a opět levačkou vypálil po zemi k tyči brány, ve které Leno zcela zkoprněl.

Slavící Lionel Messi vedle smutného kapitána Leverkusenu Simona Rolfese
Slavící Lionel Messi vedle smutného kapitána Leverkusenu Simona Rolfese

A do třetice Messiho genialita. Poté ještě jednou - a zase. Není to už trochu nuda? Kouzelník s desítkou na zádech stále neměl dost, defenzivu Leverkusenu dál zesměšňoval s „prstem v nose“.

Nejprve si naběhl na Fábregasův oblouček a okopíroval svůj první zásah. Opět precizní lob, znovu zostuzený Leno.

Podívejte se na Messiho třetí trefu:


Barcelona 3-0 Bayer Leverkusen by elhassadeDZ

Další gól? Snadné posunutí míče z úhlu za brankovou čáru po Lenově hrubce.

Stačí? Ještě ne. Pět minut před koncem zatočil míč z hranice šestnáctky k levé tyči. Precizně, nechytatelně, jakoby nic. Jako čtyřikrát předtím. Zdrceného gólmana dvakrát identicky obstřelil i náhradník Cristian Tello.

Tohle byl koncert mistrů. Redukce Bellarabiho jej nemohla pokazit.

 

FC Barcelona - Bayer Leverkusen 7:1 (2:0)
Branky: 25., 42., 50., 58. a 85. Messi, 55. a 62. Tello - 90.+1 Bellarabi. Rozhodčí: Moen (Nor.). První zápas: 3:1, postoupila Barcelona.

Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud