24. dubna 2012 • 23:40

Zkroušený Terry: Bolí to, omlouvám se hráčům i fanouškům

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTO | VIDEO | Kapitán fotbalové Chelsea John Terry by se nejraději neviděl za to, že kvůli hloupému vyloučení nedohrál dnešní odvetu semifinále Ligy mistrů v Barceloně. Prožíval pak velké nervy, když sledoval, jak jeho parťáci i v oslabení míří za nečekaným postupem. Terry se už za svůj zkrat všem omluvil. I když ho mrzí, že přijde o květnové finále, nepochybuje v úspěch Chelsea.



Terry odmítl, že by barcelonského útočníka Alexise Sáncheze fauloval úmyslně. "Všichni přece ví, že takový hráč nejsem," řekl Terry. "Je fakt, že na záznamu to nevypadalo dobře a zdálo se, že to je opravdu na červenou kartu. V tu chvíli jsem byl zmatený. Nechal jsem spoluhráče v těžké pozici a musím se jim omluvit. A také se omlouvám fanouškům Chelsea," citovala BBC velkého oblíbence příznivců Blues.

Zkušený stoper musel ze hřiště ve chvíli, kdy Chelsea prohrávala 0:1. Těsně po jeho vyloučení domácí přidali další gól a zdálo se, že míří za postupem. Chelsea v oslabení ale proměnila dva rychlé kontry a nakonec slavila postup. Ve finále se objeví po čtyřech letech. Poslední zápas se však nebude týkat Terryho, který bude pykat za červenou kartu.

"Samozřejmě to bolí, že o finále přijdu," řekl Terry, který nerad vzpomíná i na finálový duel v roce 2008, kdy v rozstřelu neproměnil penaltu a Chelsea přišla o možnost porazit Manchester United. "Ale teď si zase finále zasloužíme. A pevně věřím, že teď o výhru už nepřijdeme."

VIDEO: Terryho hloupá červená karta


Hráči Chelsea se svého kapitána zastali. "John mi říkal, že mu (Sánchezovi) jenom naběhl do zad. Je to pryč, vyhráváme všichni společně. On (Terry) s námi bude i v tom finále," řekl záložník Frank Lampard. "Je nám Johna líto," poznamenal útočník Didier Drogba. Ani trenér Chelsea Roberto di Matteo lídra týmu nezatratil. "Je to fantastický vůdce. Jestli se zlobím? Ne, jsme lidi a děláme chyby," uvedl Di Matteo.

Terry se při odchodu ze hřiště baví s koučem
Terry se při odchodu ze hřiště baví s koučem

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud