Jonáš Bartoš
21. května 2012 • 10:15

Nepustili mě na penaltu, brečí Torres. Prožil největší zklamání

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vybojovali historický triumf, naplno si užívají pocity šampiónů Ligy mistrů. Jeden z hráčů Chelsea však končí sezonu zklamaný. Španělský ostrostřelec Fernando Torres těžko vydýchává nepříliš povedený ročník i to, že se ve finále proti Bayernu nevešel do základní sestavy. "Musíme si promluvit, co bude dál. Nejsem šťastný," říká otevřeně nejdražší hráč "blues".



Chelsea do boje o titul v Lize mistrů vyrukovala s defenzivní taktikou, proti Bayernu opět nasadila jednoho útočníka. Trenér Di Matteo dal přednost Didieru Drogbovi, Torres začal utkání mezi náhradníky.

"Byl jsem plný touhy a ambicí a nakonec jsem byl na lavičce. Když jsem viděl základní sestavu, bylo to pro mě obrovské zklamání. Možná největší zklamání v životě. Byl jsem připraven hrát a pomoct týmu," přiznává španělský útočník.

Torres přišel do Chelsea v lednu 2011 z Liverpoolu za rekordních 50 milionů liber. Šlo o nejdražší nákup Romana Abramoviče.

Na hráče s takovou hodnotou se osmadvacetiletý střelec trápil, dlouho nemohl dát gól.

A když se probral, často trávil zápasy na lavičce. Včetně finále Ligy mistrů, do kterého naskočil až v 84. minutě místo Salomona Kaloua.

Španělský útočník si dokonce věřil na penaltu v závěrečném rozstřelu, jenže trenér Di Matteo ho kopat nenechal.

"Ano, chtěl jsem kopat penaltu, ale nepustili mě," říká Torres.

"V sezoně se mnou zacházeli způsobem, který jsem vůbec nečekal. Za takovým účelem mě klub nekoupil," zlobí se blonďatý kanonýr.

Torres chce mluvit s vedením klubu a vyjasnit si, co se od něj očekává v budoucnu. "Už jsme měli hodně rozhovorů. Teď skončila sezona a my spolu budeme mluvit ještě víc. Nejsem tady proto, abych plnil roli, kterou v tuhle chvíli mám. Nejsem šťastný," připouští Torres.

Útočník, který stále nemá jistou nominaci do španělského týmu pro mistrovství Evropy, v hodně zápasech nastupoval jen jako žolík do závěrečných minut. Na to, že klub stál obrovské peníze, toho odehrál velmi málo.

"V sezoně bylo hodně momentů, kdy jsem se cítil ztracený. Nevěděl jsem, co mám dělat a kde být," připouští Torres.

Nastřílel celkem jedenáct gólů, hlavně na jaře oprášil pověst zabijáckého útočníka. Trefil se i v odvetě semifinále Ligy mistrů proti Barceloně, kde srovnával na 2:2.

"Vyhrát Ligu mistrů je samozřejmě skvělé. Ale co se týká budoucnosti..." připustil, že Chelsea může opustit.

Petr Čech na střeše autobusu, na kterém si fotbalisté Chelsea užívali ovace fanoušků
Petr Čech na střeše autobusu, na kterém si fotbalisté Chelsea užívali ovace fanoušků

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud