22. srpna 2012 • 22:46

Úvodní bitvy o skupinu Ligy mistrů: Anderlecht padl v kyperském pekle

Autor: rjm, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
ZIMÁK: Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Birmančevič: Nejlepší hráč ligy. Ukazuje cestu pro velké transfery do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvougólový náskok si před odvetou play off Ligy mistrů vybojovaly ve středu dva týmy. Španělská Málaga vyhrála nad Panathinaikosem Atény 2:0 a stejným poměrem zvítězil běloruský BATE Borisov nad izraelským celkem Hapoel Kirjat Šmona. Anderlecht Brusel prohrál v tradičně bouřlivé atmosféře na půdě kyperského AEL Limassol 1:2.



AEL Limassol na domácí půdě dokáže vyhrávat důležité bitvy a zvládl to i tentokrát. Do boje jej hnalo horkokrevné publikum a i díky jeho podpoře kyperský tým zvítězil nad Anderlechtem 2:1. Sudí udělil hráčům sedm žlutých a jednu červenou kartu.

Portugalský záložník Málagy Eliseu Pereira Dos Santos slaví druhý gól v síti Panathinaikosu v úvodním utkání play off Ligy mistrů
Portugalský záložník Málagy Eliseu Pereira Dos Santos slaví druhý gól v síti Panathinaikosu v úvodním utkání play off Ligy mistrů

Těsné vítězství bralo na domácí půdě také Dinamo Záhřeb, když vyhrálo 2:1 nad Mariborem. O všechny branky v zápase se postarali hráči Dinama. Domácí tým vedl, Maribor se ale dočkal vyrovnání po vlastním gólu Badelje. Stejný hráč se ale nakonec trefil i do správné branky a vybojoval pro Záhřeb těsný náskok.

Nejhůře před vlastními fanoušky dopadla portugalská Braga, která se musela spokojit s remízou 1:1 v souboji s italským Udine a na Apeninském poloostrově jí čeká v odvetě těžká práce.

Malaga - Panathinaikos očima Marka Jankulovského

„První poločas byl jasně v režii Malagy. I přes odchody několika opor třeba Cazorly nebo Rondóna, má španělský celek velice kvalitní kádr a tuhle kvalitu dokázal na hřišti prodat. Výborných 45 minut odehrál Portugalec Eliseu, který dal druhý gól, ale klidně mohl přidat další dva. Jeho levačka je velice nebezpečná, ofenziva domácích patřila jemu, ovšem dobrým výkonem překvapil i teprve šestnáctiletý Fabrice, který se o víkendu stal nejmladším střelcem španělské ligy. Je obdivuhodné jak se dokázal vypořádat s tlakem v takto důležitém utkání. Bylo vidět, že domácí stratég Manuel Pellegrini svůj tým po taktické stránce skvěle připravil a Malaga pohlednými kombinačními akcemi přehrávala svého řeckého soupeře i ve druhé půli. Panathinaikos prakticky neměl protizbraň a jen se bránil. Po hodině hry to mohlo být klidně 5:0. Teprve pak přišla první šance hostů, kterou ovšem skvělým zákrokem zlikvidoval gólman Caballero. Duel tedy nakonec skončil výhrou Malagy 2:0, která si pro odvetu vybudovala solidní pozici. Velice důležité je, že španělský celek neinkasoval, což může být příští týden v konečném účtování velice důležité. Na hráčích Malagy vůbec nebylo patrné, že klub má velké finanční problémy a stále není úplně jasná jeho budoucnost.“  

Úvodní zápasy 4. předkola fotbalové Ligy mistrů:
Mistrovská část:
BATE Borisov - Hapoel Kirjat Šmona 2:0 (1:0)
Branky: 10. a 78. Radionov. ČK: 70. Matovič (Šmona).

AEL Limassol - Anderlecht Brusel 2:1 (1:0)
Branky: 34. Dosa Júnior, 72. Rui Miguel - 62. Mbokani. ČK: 74. Jovanovič (Anderlecht).

Dinamo Záhřeb - Maribor 2:1 (1:1)
Branky: 10. Čop, 74. Badelj - 39. vlastní Badelj.

Nemistrovská část:
Braga - Udine 1:1 (0:1)
Branky: 68. Ismaily - 23. Basta.

Málaga - Panathinaikos Atény 2:0 (2:0)
Branky: 17. Demichelis, 34. Eliseu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud