21. listopadu 2012 • 10:14

Čech už je bez trenéra! Chelsea vyhodila Di Mattea, přijde Benítez?

Autor: koš, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český fotbalista Petr Čech je v Chelsea už opět bez trenéra. Horkokrevný Ital Roberto di Matteo neustál školení na hřišti Juventusu (0:3) v Lize mistrů a vedení Blues ho ve středu ráno odvolalo. Jeho nástupce? Management je prý v kontaktu s Rafaelem Benítezem, bývalým koučem Liverpoolu či Interu Milán!



"Předváděná hra a výsledky z poslední doby nebyly dost dobré a majitel a vedení klubu cítilo, že k tomu, aby tým pokračoval ve správném směru v klíčových chvílích sezony, je nutná změna," stojí na oficiálním webu Chelsea.

Klub prý nového trenéra představí velmi brzy. Podle deníku The Sun by jím mohl být bývalý kouč Liverpoolu Rafael Benítez.

Brýlatý Španěl s vysokými nároky na hráče je ale pro ruského oligarchu Romana Abramoviče číslem dva. Nejradši by na lavičce svého týmu viděl Pepa Guardiolu, ještě nedávno trenérského vůdce „neporazitelné“ Barcelony.

Ten se vyjádřil, že zatím nikde pracovat nebude, ale jeho letní příchod na Stamford Bridge je možný. Spekuluje se, že do té doby by mohl mužstvo převzít Avram Grant, jenž už v Chelsea působil.

Večer ještě věřil...

Trpící Di Matteo vzal ostudnou porážku v Turíně na sebe. „Jsem zodpovědný za výsledek i za výkon. Pokud chcete někoho vinit, ukažte na mě. Byl to pro nás špatný večer. Vybral jsem sestavu, která byla podle mě nejvhodnější pro tento zápas a která dokáže uhrát minimálně remízu,“ líčil Ital, jenž na konci minulé sezony dovedl Chelsea k historickému triumfu v Lize mistrů.

Fotbalista Juventusu Vidal slaví trefu do sítě Chelsea, Juventus vyhrál v Lize mistrů nad anglickým týmem Petra Čecha jasně 3:0
Fotbalista Juventusu Vidal slaví trefu do sítě Chelsea, Juventus vyhrál v Lize mistrů nad anglickým týmem Petra Čecha jasně  3:0

Na zásluhy ale Abramovič nedá, vyžaduje nepřetržitý úspěch. A anglický velkoklub na konci podzimu těžce vrávorá, ztrácí v Premier League a je na pokraji vyřazení v základní skupině Ligy mistrů.

Bylo jasné, že tohle Di Matteovi neprojde jen tak. „S nikým jsem v noci po utkání nemluvil a nejsem ta pravá osoba, která by mohla mluvit o mé budoucnosti v Chelsea. Ve velkých klubech stačí pár špatných výsledků a hned se dostanete pod velký tlak,“ uvedl kouč.

Ale přes to věřil, že nepříjemnou situaci ještě ustojí. „V tuto chvíli jsem tady a myslím, že budu i v budoucnu,“ dodal sebevědomě před nedělním ligovým superšlágrem s Manchesterem City.

Abramovič byl ovšem jiného názoru...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud